Renasterea Phoenix – proiecte muzicale si editoriale de urmarit!

de / January 12th, 2015 / 236 vizualizari

nicu-covaciRenasterea Phoenix continua cu noi proiecte muzicale si editoriale, noutati asteptate de multa vreme de fani si de public. Este vorba de un nou album Phoenix si o carte in doua volume semnata de legendarul Nicu Covaci.

Cele doua volume (PHOENIX. Insa eu, o pasare… si PHOENIX. Giudecata inteleptilor), publicate de Editura Integral, prezinta viata zbuciumata a formatiei Phoenix de-a lungul a 50 de ani, intr-o alcatuire, adesea palpitanta si emotionanta, de aventuri si intamplari neobisnuite, reconstituind, intr-o formula de roman, o epoca si un spirit, spiritul Phoenix.

Prima editie a volumului I, a aparut acum 20 de ani, la editura Nemira, cu titlul Phoenix. Insa eu…, starnind un enorm val de interes, dar si numeroase controverse, mai ales printre membrii formatiei, in special din cauza interpretarilor date titlului, care parafraza inceputul unui citat din Dimitrie Cantemir, citat ales ca motto al cartii. Editia a II-a a acestui volum poarta titlul, Phoenix. Insa eu, o pasare…, facand o trimitere si mai clara la acelasi citat din Cantemir. Republicat pentru o noua generatie de cititori, primul volum din seria Phoenix, prezinta perioda 1962-1977, nasterea si varsta de glorie a formatiei, pana la la fuga din Romania.

Al doilea volum, PHOENIX. Giudecata inteleptilor, debuteaza cu episodul fugii in Occident, din 1977. Pe parcursul a aproape 400 de pagini, sunt dezvaluite adevarata experienta a exilului in Germania, revenirea in tara dupa 1990, povestea succesului dupa reintoarcere, jocurile de culise din industria muzicala romaneasca, momentele de glorie si de abandon, si, nu in ultimul rand, luptele prezentului.

Povestea scrisa de Nicu Covaci este completata de interventii si marturii ale celor care si-au impletit destinul¸ pentru perioade mai lungi sau mai scurte de timp, cu cel al formatiei Phoenix. Volker Vaessen, Dzidek Marcinkiewicz, Anca Vijan Graterol, Erlend Krauser, Moni Bordeianu, Mircea Florian si multi altii isi prezinta propria lor versiune asupra unor evenimente din viata formatiei Phoenix.

Cele doua volume sunt disponibile exclusiv la concertele Phoenix si pe situl eintegral.ro

Vino, Tepes!

Dincolo de aparitile editoriale, dupa 10 ani, formatia Phoenix revine cu un nou CD ‒ Vino, Tepes! ‒ ce pune impreuna opt cantece noi si o reinterpretare a celebrei piese Pavel Chinezu. Noile compozitii, lucrari complexe cu mesaj puternic, urmaresc intr-un fir epic unitar evocari ale marilor voievozi romani. Vlad Tepes, Stefan cel Mare, Mircea cel Batran sau Mihai Viteazul sunt invocati prin intermediul unor poeme ale scriitorilor clasici (Cosbuc, Eminescu, Macedonski etc.), alaturandu-i pe ”cei ce ne-au dat nume” cu ”cei ce ne-au dat neam”, intr-un album de spirit romanesc si  decultura autentica, rar intalnita in peisajul comercial al muzicii de astazi.

Noua echipa Phoenix, reunita pentru inregistrarea albumul ui Vino, Tepes!, aduce alaturi de legendarul Nicu Covaci, pe veteranii Moni Bordeianu si Valeriu Sepi,  dar si pe foarte tinerii Andrei Cerbu (12 ani), Flavius Hosu (14) si Valentin Tilt (16 ani).

Noile piese, deja apreciate de public ‒ Bucovina, Pasa Hassan, ori Vino, Tepes! ‒, se adauga numeroaselor cantece lansate de Phoenix, care s-au fixat in memoria generatiilor de ascultatori, vreme de 50 de ani. Legenda Phoenix continua!

  1. Bucovina
  2. Cantec (Stefan si Mihai)
  3. Mircea (Scrisoarea a III-a)
  4. Decebal catre popor
  5. Pasa Hassan
  6. Naluca (Stefan cel Mare)
  7. Vino, Tepes!
  8. Phoenix
  9. Pavel Chinezu (bonus track)

CD-ul Vino, Tepes! este disponibil in exclusivitate pe situl eintegral.ro!

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare