Pasionați de Cărți de Colorat pentru Adulți, bun venit în noua mea lume!

de / February 6th, 2017 / 1,822 vizualizari

M-am îndrăgostit iremediabil de colorat. După o pauză de 20 de ani de la colorat, în ultimele 6 luni mi-am revărsat nervii și frustrările asupra a 5 cărți de colorat pentru adulți, însumând peste 150 de planșe. Am colorat în timpul ședințelor online în care trebuia doar să asist, fără să am vreo intervenție, am colorat în pauzele de masă când finalizam mâncatul mai repede decât era de așteptat, am venit mai devreme uneori la serviciu ca să colorez și să încep ziua într-un mod relaxat și pozitiv. Nu degeaba specialiștii recomandă coloratul și cărțile de colorat pentru adulți ca terapie persoanelor stresate, care au mereu dureri de cap și se simt confuze și anxioase.

Cărțile de colorat au marele avantaj de a te ajuta să te relaxezi, să te liniștești, să îți golești mintea de tot ce s-a întâmplat și să trăiești în PREZENT, trecutul și viitorul dispar, căci mintea nu mai analizează, nu își mai pune întrebări și nu mai identifică probleme. Am observat de ceva vreme toată nebunia asta frumoasă cu paginile de colorat pentru adulți, care a cuprins întreaga lume și chiar am scris un articol pe tema asta cu ceva timp în urmă, ca un fel de observator extern, dar pasiunea mea pentru colorat s-a dezvoltat și mai mult în momentul în care am găsit grupul de Facebook Pasionați de Cărți de Colorat pentru Adulți, un grup deschis tuturor pasionaților și curioșilor despre cărți de colorat pentru adulți, creioane, markere și orice altceva ne reunește în hobby-ul ăsta de relaxare și terapie. Atâta frumusețe și liniște am mai găsit doar pe grupul nostrum de cititori în serie The Club of Serial Readers – doar nu era să ratez ocazia să ne laud puțin! Relaxarea și starea de mindfulness se resimt pe deplin – “e liber” la împărtășit de culori, promoții și reduceri la cărți și creioane, tehnici și tutoriale, voie bună, vise și, mai ales, veșnica noastră obsesie pentru cumpărat cărți, ustentile pentru colorat, și “nu e liber” la “mi-e frică să colorez”, “eu stric”, “nu mă pricep”, “nu știu ca alții” sau “nu am talent”!

carti de colorat

Desen: Corina Mitrescu (Gărdina Secretă de Johanna Basford)

Nu contează cu ce colorezi – creioane, markere, pensule, blendere, splendere, geluri și alte minuni, cum combini culorile sau chiar dacă faci desenele în degrade sau cu lumini și umbre, cel mai important este să reușești să-ți golești mintea și să ai o singură grijă: culoarea pe care o vei alege in continuare!

carti de colorat

Desen: Ioana Daniela Andrei (Pădurea fermecată de Johanna Basford)

Să colorăm, deci! Ce anume? Eu vă pot recomanda cu mâna pe inimă cele 5 cărți minunate care mi-au descrețit fruntea în multele zile aglomerate de la birou…

menajeria - carte de colorat pentru adulti

Menajeria. Carte de colorat cu portrete de animale – Explorează menajeria – o colecție de animale minunate, desenate în detalii uimitoare. De la cerbul maiestuos și de la nobila girafă, la drăgălașul panda roșu și la iepurele curios, adu fiecare imagine la viață cu ajutorul culorilor!

gradina secreta - carte de colorat si activitati antistres

Grădina secretă. Carte de colorat și activități antistres – Bun venit în lumea gradinilor secrete! Hoinărește prin grădina secretă creată cu ajutorul ilustrațiilor împodobite cu minunate detalii în tuș – toate așteaptă să fie aduse la viață prin intermediul culorilor. Acestea ascund tot felul de mici creaturi, nerăbdătoare să fie descoperite. Și vei găsi colțuri de grădină pe care va trebui să le completezi, desenându-le. O carte pentru artiștii și “grădinarii” de toate vârstele.

animorphia - carte de colorat

Animorphia – Bine ați venit în strania și minunata lume a artistului Kerby Rosanes, unde creaturi și obiecte ciudate se transformă în animale uimitoare. Veți găsi imagini complicate pe care să le colorați și imagini pe care să le completați cu propriile voastre creații. Animorphia vă conduce într-o aventură unică!

carte de colorat

Pădurea fermecată. Carte de colorat și activități antistres – Această nouă și uimitoare carte de colorat semnată de Johanna Basford își conduce cititorii într-o călătorie prin pădurea fermecată, invitându-i să descopere ce se află în castelul din inima ei. Pe lângă desenele de colorat și de înfrumusețat, vei întâlni pe drum animale și obiecte magice, printre acestea numărându-se și nouă simboluri speciale. Descoperă toate simbolurile pentru a deschide ușa castelului și a scoate la lumină comoara din interiorul lui!

carte de colorat

Jungla magică. Carte de colorat și activități antistres – O nouă carte de colorat minunată te conduce într-o expediţie de poveste prin junglă. Johanna Basford te invită la o plimbare prin jungla magică, să descoperi o lume dispărută, cu plante şi animale care abia aşteaptă să fie aduse la viaţă. Te vei întâlni cu broaşte de copac pătate şi cu păsări colibri delicate, cu tigri fioroşi şi cu fantastice maimuţe jucăuşe. Lasă-ţi imaginaţia să zburde în coronamentul bogat al pădurii tropicale sau bucură-te de plantele şi de florile minunate aflate mai jos.

Cărțile sunt disponibile la editura Litera, aici >>
Mai multe cărți de colorat și activități antistres pe Libris, aici, și pe Elefant, aici >>

 

Sursa foto articol:  grupul de Facebook Pasionați de Cărți de Colorat pentru Adulți
Sursa foto header: www.bangzo.co.uk

# # # # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

5 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare