O altfel de lectura: povestile

de / November 10th, 2011 / 344 vizualizari

Pe fundal se aude o poveste de Craciun! Moment numai bun sa va spun cu ce altfel de lectura ma mai delectez eu uneori. Ah, si mi se face un dor nebun de Craciun ascultand povestea Bulinutei!

Povestile sunt magice si pot fi citite la orice varsta. Pe unele, eu le citesc abia acum, doar pentru ca nu am stiut cat de mult iubesc lectura atunci cand eram copil.

Multi veti spune ca a citi povesti la o varsta, alta decat cea a copilariei, cand sunt atatea carti minunate de citit, e o stagnare. Pentru mine e doar siguranta ca inca ma mai pot bucura precum un copil.

Sunt constienta ca nu mai pot recupera timpul deja pierdut, dar, daca astazi ma vezi citind povesti, nu e pentru imi doresc sa recuperez ceva, vreau doar sa bucur copilul din mine. Sunt multe povesti si carti ale copilariei pe care nu le-am citit si stiu ca oricat de mult timp le-as dedica, tot vor ramane multe necitite, netraite de adult prin ochi de copil.

Retraiesc magia copilariei mele si in timp ce citesc povestile unui copil de 3 anisori. E minunat sa citesti si sa realizezi ca doi ochisori plini de lumina, te urmaresc atent, ba mai mult, iti si povesteste asa cum poate povestea ce i-a fost citita.

Fie ca vrem, fie ca nu, vine sezonul rece. Vine iarna, cea care mie imi aminteste cel mai mult de copilarie, motiv pentru care nu trece frigul fara ca eu sa nu citesc macar o poveste, in pat, cu o cana de ceai fierbinte. Si mi-l amimtesc pe Mos Craciun si aventurile lui sau sa retraiesc amintiri din Casa Bunicilor.

# # # # #

Laura

Laura este genul de persoana care nu se intoarce in trecut daca asta nu inseamna imbunatatirea prezentului. Nu-si numara niciodata anii, dar intotdeauna isi pune in balanta realizarile, momentele de fericire, oamenii minunati pe care ii intalneste. Crede cu tarie in tot ce face, ce spune si ce simte si daruieste mereu din ceea ce are si este. Blog personal: www.lumealaurei.ro

7 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare