Noutati de la Polirom

de / July 23rd, 2012 / 122 vizualizari

E greu sa tinem pasul cu toate noutatile editoriale, dar am selectat pentru voi doua titluri de la editura Polirom care ne-au atras atentia.

“Cel care ma asteapta” de Parinoush Saniee, roman interzis de doua ori de cenzura iraniana, devenit ulterior cea mai vanduta carte a tuturor timpurilor in Iran – peste 20 de editii – , e proaspat aparut in colectia „Biblioteca Polirom”.

„Parinoush Saniee da glas tuturor destinelor feminine inlantuite de traditie, tuturor femeilor care lupta chiar cu pretul vietii pentru ce li se cuvine.” (Cultura)

Nu cred ca este nevoie de mai mult de atat ca sa va convingeti ca merita citita. Pe noi, cel putin, ne-a convins.

Romanul “Jacob se hotaraste sa iubeasca” (Jacob beschliesst zu lieben), al scriitorului elvetian de origine romana Catalin Dorian Florescu, aparut la editura germana C.H. Beck si desemnat Cartea Anului 2011 in Elvetia, va aparea in aceasta toamna la Polirom.

Cartea, in traducerea Marianei Barbulescu, va fi lansata la Targul de Carte Gaudeamus (21-25 noiembrie 2012) si va fi disponibila si sub forma de eBook.

“Jacob se hotaraste se iubeasca” va mai aparea in Franta (Seuil), Suedia (Grupul editorial Bonnier, editura 2244), Olanda (Signatuur), Cehia (Labyrint), Lituania (Gimtas Zodis).

# # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare