Norman Manea revine in Romania

de / November 6th, 2010 / 363 vizualizari

Norman Manea, unul dintre cei mai apreciati prozatori si eseisti romani, profesor de literatura europeana si „writer in residence” la Bard College, New York, revine in Romania, la inceputul celei de-a doua jumatati a acestei luni, pentru o serie de evenimente, initiate si organizate de Editura Polirom si Institutul Francez / Ambasada Frantei in Romania.

Vizita, derulata la invitatia Ambasadei Frantei in Romania, are ca prim scop marcarea, si in Romania, a prestigioasei distinctii primite de Norman Manea din partea statului francez in primavara acestui an: Ordinul francez al Artelor si Literelor – titlul de Comandor (cel mai inalt rang).

Pe parcursul sederii in Romania, Norman Manea va participa la Targul de Carte Gaudeamus, va lansa cele mai noi volume aparute in cadrul seriei de autor de la Polirom, precum si volumul Laptele negru, publicat recent la Editura Hasefer, va sustine un dialog cu Edward Kanterian la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti si isi va intalni cititorii in cadrul a patru evenimente deschise publicului larg.

Norman Manea a parasit Romania in 1986 si s-a stabilit in Statele Unite ale Americii, unde a devenit scriitor in rezidenta si profesor la mai multe universitati americane, inclusiv la Bard College din statul New York. Desi traieste la New York, continua sa scrie numai in limba romana.

EVENIMENTELE CE URMEAZA SA AIBA LOC CU OCAZIA VIZITEI LUI NORMAN MANEA IN ROMANIA:

– Miercuri, 17 noiembrie, ora 18.00

Lansarea, in cadrul „Serilor Obsevator cultural”, a celor mai noi volume aparute in seria de autor de la Editura Polirom (Vizuina, Curierul de Est. Dialog cu Edward Kanterian, Variante la un autoportret, Anii de ucenicie ai lui August Prostul si Plicul negru) si a volumului Laptele negru, publicat recent de Editura Hasefer / intalnire cu cititorii / sedinta de autografe.
Participa: Carmen Musat, Ovidiu Simonca, Paul Cernat, Daniel Cristea-Enache, Bedros Horasangian, Silviu Lupescu si Stefan Iures;
Locatie: Libraria Carturesti din cadrul Institutului Francez.
Un eveniment organizat de Institututul Francez, Ambasada Frantei in Romania si Editura Polirom.
Parteneri: Observator cultural si Editura Hasefer.

– Joi, 18 noiembrie, ora 16.00

Norman Manea va fi prezent la Gaudeamus, pentru deschiderea oficiala a evenimentelor Institutului Francez la actuala editie a targului.
Un eveniment organizat de Institutul Francez si Ambasada Frantei in Romania.
Locatie: Standul Dacia din cadrul Romexpo.

– Joi, 18 noiembrie, ora 18.00

Conferinta in cadrul Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti: Celan-Fondane: exil si eternitate – dialog intre Norman Manea si Edward Kanterian.
Gazde: Liviu Papadima, Carmen Musat.
Locatie: Sala de Lectura din cadrul Facultatii de Litere (etajul I).
Un eveniment organizat de Institutul Cultural Roman.
Parteneri: Universitatea din Bucuresti, Institutul Francez, Ambasada Frantei in Romania, Editura Polirom si Editura Hasefer.

– Vineri, 19 noiembrie, ora 18.30

Masa rotunda in cadrul Targului de Carte Gaudeamus, cu tema Norman Manea: obsesia incertitudinii / sedinta de autografe.
Participa: Norman Manea, Edward Kanterian, Paul Cornea, Carmen Musat, Daniel Cristea-Enache, Paul Cernat, Claudiu Turcus.
Moderator: Ovidiu Simonca.
Locatie: Bursa de contacte 3.20 din cadrul Romexpo.
Un eveniment organizat de Institutul Francez, Ambasada Frantei in Romania, Institutul Cultural Roman si Editura Polirom.
Cu sprijinul: Observator cultural si Editura Hasefer.

– Marti, 23 noiembrie, ora 18.30

Norman Manea, invitat la „Cafeneaua critica”.
Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.
Locatie: Club Control (str. Academiei nr. 19).
Un eveniment organizat de Institutul Francez, Ambasada Frantei in Romania si Editura Polirom.
Cu sprijinul: Club Control si Editura Hasefer.

# #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare