Noaptea Institutelor Culturale vine cu lansari de carte si lecturi publice

de / June 22nd, 2011 / 150 vizualizari

Cu ocazia celei de-a cincea editii a Noptii Institutelor Culturale, care va avea loc pe 24 iunie, Editura Polirom organizeaza lansari de carte si lecturi publice, in parteneriat cu Institutul Francez, Institutul Cervantes si Institutul Portughez (cu sprijinul ICR).

Programul evenimentelor:

• Incepand cu ora 17.00, la Libraria Carturesti din cadrul Institutului Francez (B-dul Dacia nr. 77), va avea loc lansarea celui mai recent roman al al lui Michel Houellebecq, Harta si teritoriul, recompensat in 2010 cu Prix Goncourt, cel mai prestigios premiul literar francez. Harta si teritoriul este o imagine in raspar a lumii artei contemporane si a caracterului profund comercial al productiilor sale, ce-si vehiculeaza la nesfarsit amalgamul de clisee.

Participa: scriitorul Cezar Paul-Badescu si criticul literar Adina Dinitoiu. Moderator: Oana Boca.

• La Institutul Cervantes (str. Marin Serghiescu nr. 12), incepand cu ora 18:30, va avea loc lansarea celui de-al doilea volum al trilogiei Chipul tau maine, Dans si vis, de Javier Marias,  un proiect literar ambitios, ce aminteste pe alocuri de „jocul cerebral” al lui Borges, de umorul negru al lui Pynchon si de lirismul meditativ al lui Proust.

Participa: Juan Carlos Vidal, directorul Institutului Cervantes, Andrei Ionescu, traducatorul cartii, si scriitorul T.O. Bobe. Moderator: Oana Boca.

Tot Institutul Cervantes, va gazdui, incepand cu ora 19.30, un dialog pornind de la romanul Iubirile croitoresei, de Maria Duenas, bestsellerul spaniol al anului 2010, o carte aflata in curs de traducere in peste 25 de limbi si care urmeaza sa fie adaptata pentru TV, intr-o mini-serie de 13 episoade care se vor difuza la sfarsitul acestui an.

Participa: Ileana Scipione, traducatoarea cartii, si criticul literar Elisabeta Lasconi.

• La sediul Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 33), incepand cu ora 19.30, Editura Polirom, in parteneriat cu Institutul Portughez, organizeaza o lectura din volumul Calatorie prin Portugalia, de Jose Saramago. Citeste actorul Teodor Ghita. Evenimentul coincide cu lansarea expozitiei „Privirile Romanesti asupra Lisabonei”, 40 de lucrari ce apartin profesorilor si absolventilor Scolii de Poetica Fotografica Francisc Mraz.

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare