Neverland, viitoare destinatie de vacanta?

de / August 4th, 2011 / 205 vizualizari

Patru milioane de lire – de atat este nevoie pentru a transforma Moat Brae din Dumfries, locul unde a luat nastere celebra poveste a lui JM Barrie, Peter Pan, intr-un centru al literaturii pentru copii.

Gradina si casa care l-au inspirat pe autor in crearea taramului Neverland, sunt pe cale de a deveni un loc frecventat si iubit de copii, asa cum erau acum aproape 140 de ani, cand JM Barrie era abia un baietel. Actrita Joanna Lumley a infiintat the Peter Pan Moat Brae Trust, cu scopul de a strange 4 milioane de lire pentru a salva casa de la ruinarea completa si pentru a reda gradinii farmecul original.

In gradina vor fi plantati arbusti si copaci noi, pe langa cei doi cedri care au supravietuit trecerii timpului, ciresului si magnoliei care infloreste spectaculos o data la fiecare sapte ani. Nu va lipsi nici o zona de joaca inspirata din povestea lui Peter Pan.

Dupa cum declara Cathy Agnew, directorul de proiect al fundatiei: “The house and the garden are inextricably linked, and Neverland will be a learning garden, a teaching garden and playing garden where every plant will tell a story. We will keep as much of the original garden that JM Barrie would have known as we can.”

Primul pas consta in strangerea a 750000 de lire pana la sfarsitul anului pentru repararea acoperisului, altfel casa nu va rezista unei noi ierni. Pana in 2015, fundatia spera sa restaureze o parte din camere pentru evenimente culturale, pastrand stilul original al acestora. De asemenea, se doreste crearea unui spatiu de spectacole in gradina, precum si un apartament independent la unul din etajele superioare pentru copiii care doresc sa isi exerseze talentele scriitoricesti. Nu vor lipsi magazinele si cafenelele pentru turisti, intrucat este de asteptat ca locul sa fie luat cu asalt de fanii lui JM Barrie si mai ales, de cei ai lui Peter Pan.

Traim intr-o era in care povestile prind viata, si asta nu numai cu ajutorul imaginatiei. Sa vedem insa in ce masura realitatea se ridica la nivelul imaginatiei…

Sursa

# # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul urmator

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare