Mr. Darcy face valuri

de / July 12th, 2013 / 321 vizualizari

Colin FirthLa propriu. Saptamana aceasta, o statuie cu inaltimea de 3.7 metri, intruchipandu-l pe Mr. Darcy, personajul masculin principal din romanul “Mandrie si prejudecata” de Jane Austen, a fost instalata in lacul Serpentine din Hyde Park, Londra.

Scena cu Mr. Darcy iesind din apa, desi nu se regaseste in roman, a devenit una emblematica pentru adaptarea TV din 1995, fiind votata in multe randuri drept “unul dintre cele mai memorabile momente din televiziune”. Nu este de mirare ca aceasta versiune este cea mai iubita si ca actorul Colin Firth a devenit un adevarat sex simbol.

Astfel, statuia celebreaza mai degraba imaginatia regizorului Andrew Davies, decat pe cea a lui Jane Austen, dupa cum declara criticul literar John Mullan, fiind un tribut adus nu atat lui Mr. Darcy, cat mai ales lui Colin Firth ca Mr. Darcy.

In prezent, statuia poate fi admirata de cei care ajung in Hyde Park, intrucat bustul lui Mr. Darcy se inalta din apele lacului Serpentine. Respectiva statuie va fi mutata in mai multe lacuri si va ramane, intr-un final, in Lyme Park, in nord-vestul Angliei, acolo unde a fost filmata celebra scena. Toata aceasta desfasurare de forte face parte din campania de promovare a unui nou post TV britanic, intitulat Drama. Mr. Darcy imbogateste colectia de statui dedicate personajelor fictive, printre care se numara statuia lui Peter Pan de langa Kensington Gardens, cea a lui Sherlock Holmes de pe Baker Street si cea a Ursuletului Paddington din statia Paddington.Sursa

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul urmator

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare