Mircea Cartarescu, sanse la Premiul European pentru Literatura

de / February 1st, 2013 / 129 vizualizari

Mircea CartarescuTraducerea in olandeza a romanului “Orbitor II, Corpul” de Mircea Cartarescu (apartinand lui Jan Willem Bos), este una dintre cele 20 de carti care se regasesc pe lista lunga a nominalizarilor la Premiul European pentru Literatura din Olanda.

Alaturi de varianta in olandeza a romanului lui Cartarescu, in cursa mai sunt inscrise si traduceri din Martin Amis, Emmanuel Carrère, Julia Franck si Ian McEwan. In mai va fi anuntata lista scurta a nominalizarilor, urmand ca premiile sa fie acordate in septembrie. Un juriu condus de Alexander Rinnooy va trebui sa aleaga castigatorul din cei cinci scriitori care se vor califica pe mai departe.

Premiul European pentru Literatura este o initiativa a centrului cultural SPUI25, Fundatia Olandeza pentru Literatura, saptamanalul De Groene Amsterdammer si Libraria Athenaeum si consta in suma de 10.000 de euro pentru autor si de 2.500 de euro pentru traducator.

Printre cei care au fost rasplatiti cu aceasta distinctie se numara si autorul Julian Barnes. Nimic nu ne-ar face mai fericiti decat sa aflam ca cel mai bun roman al anului, chiar si tradus in olandeza, ii apartine unui roman. Sa ii tinem pumnii lui Mircea Cartarescu!

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare