Michael Seidenberg si libraria secreta

de / July 18th, 2011 / 120 vizualizari

Suna a titlu de roman, dar nu este. De fapt, este o poveste cat se poate de reala, a unui om cu o mare pasiune pentru carti.

Fortat sa isi inchida libraria pe care o avea in Brooklyn din cauza chiriei foarte ridicate, Michael Seidenberg si-a adus cartile in apartamentul sau din Upper East Side. Noua “librarie”, desi ilegala, atrage prin aura de mister care o inconjoara. Astfel, nici macar cei din acelasi bloc nu stiu ca pot gasi si cumpara numeroase carti vechi de la vecinul lor de la primul etaj. “Nu acesta ar fi fost idealul meu. Nu m-as fi gandit: ‘vreau sa am o librarie intr-un loc despre care nu stie nimeni'”, a declarat Michael Seidenberg. In apartamentul propriu, printre rafturile incarcate de prime editii ale unor titluri variate, Michael se simte mai apropiat de carti ca niciodata. La urma urmei, asa cum el insusi recunoaste, nu a fost niciodata genul de librar care sa doreasca sa isi expuna cartile in strada sau la targuri. Iar cand vine vorba de castig, acesta explica: “Daca totul se rezuma la bani, atunci sunt lucruri mult mai bune de vandut”.

Desi “secreta”, biblioteca este usor de gasit. Doritorii trebuie doar sa caute numele lui Michael Seidenberg in cartea de telefoane, sa il sune si sa faca o programare. “Ascunsa la vedere”, glumeste proprietarul, constient insa ca in epoca internetul tot mai putini recurg la cartile de telefon.

Dar degeaba ma intind eu la scris. Cel mai bine ar fi sa urmariti acest filmulet minunat ca sa vedeti ca, intradevar, nu mai exista un loc ca acesta.

Sursa

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

3 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare