Matei Brunul ajunge in Turcia

de / February 17th, 2014 / 129 vizualizari

Matei brunulCel mai recent roman semnat de Lucian Dan Teodorovici – Matei Brunul – una dintre cele mai premiate si elogiate aparitii editoriale ale anului 2011, va fi tradus si in limba turca, de Amira Syoufi, urmand sa apara in Turcia in 2015, la Editura Dedalus.

Romanul a mai fost publicat in Franta, cu titlul L’Histoire de Bruno Matei, la Gaia Editions, in martie 2013, traducere semnata de Laure Hinckel, si este in curs de aparitie in Ungaria (Libri), Polonia (Amaltea), Bulgaria (Paradox) si Macedonia (Bata Press).

Volumul Matei Brunul a fost distins in anul 2012 cu Premiul literar „Augustin Fratila”, Premiul revistei Observator cultural, Premiul National de Proza al Ziarului de Iasi, Premiul pentru Proza al revistei Ateneu, Premiul special al publicului la Gala Industriei de Carte din Romania si a fost desemnat „Cartea anului” de catre revista Contrafort.

Un marionetist si marioneta sa devin captivi ai stalinismului romanesc, in cea mai dura perioada a lui. O poveste despre uitare, despre dragoste, despre naivitate, despre ura si iertare, despre pendularea intre adevarul personal si cel oficial. Romanul lui Lucian Dan Teodorovici a atras nu doar interesul cititorilor romani, ci si al celor din strainatate, bucurandu-se de o foarte buna primire in spatiile in care a fost deja tradus.

Sursa

# # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare