Kurt Vonnegut, un batranel artagos?

de / December 12th, 2011 / 215 vizualizari

Asa reiese din biografia And So It Goes, semnata de Charles Shields, unde autorul celebrului roman Slaughterhouse Five nu este prezentat intr-o lumina tocmai favorabila.

In cartea lui Charles Shields, Vonnegut este un batran furios, predispus spre depresie, care si-a abuzat prima sotie si a investit in Dow Chemical, o companie producatoare de napalm. De asemenea, era disperat dupa atentie si apreciere, concluzie la care Shields a ajuns in urma unei intalniri cu scriitorul, care a avut loc in 2007, cu putine luni inainte de moartea acestuia. Incruntat, suparat ca numele lui Jack Kerouac era trecut in dictionar iar al lui nu, Vonnegut l-ar intrebat pe Shields: “Ce spui despre asta?”

“Kurt nu a fost persoana pe care ma asteptam sa o intalnesc. M-a izbit ca fiind un om aflat in suferinta si bantuit de trecut. Cand ii citesti cartile ii descoperi simtul ciudat al umorului si tachinarile. Ii descoperi atitudinea prietenoasa. Apoi, cand l-am intalnit, am gasit un batran de 84 de ani care este nervos pe parintii sai si este nefericit din cauza primei sale casnicii care s-a sfarsit cu multi ani in urma. Simte ca nu a fost apreciat de critici si ca a fost ignorat de elita intelectuala. Asa ca am intalnit un om care ar fi trebuit sa se bucure de perioada de aur a faimei si succesului. In schimb, lasa impresia unei persoane foarte indurerate, care vrea sa regleze niste conturi si care vrea sa se afle cu exactitate cum a fost tratat”, a declarat Charles Shields intr-un interviu acordat pentru Charlottesville Daily Progress.

Toate acestea sunt insa contrazise de Mark Vonnegut, fiul scriitorului. “Imi face placere sa va asigur ca [tatal meu] nu a murit cu amaraciune in suflet, crezand ca a fost un esec”. Conform spuselor sale, Kurt Vonnegut nu a cumparat actiuni la nicio companie, deoarece nu era interesat de investitii sau lucruri costisitoare.

Recunoaste ca Vonnegut nu a fost un om sau un tata perfect, dar il acuza pe Shields ca nu a luat in considerare toate dovezile in scrierea biografiei sale.

Sursa

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent
Postul urmator

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare