John Green, o inspiratie pentru tineri

de / August 10th, 2015 / 277 vizualizari

John Green Author of The Fault in Our StarsE frumos atunci cand autorii dau dovada de interes pentru cititorii si fanii lor, dincolo de scopul de a-si vedea cartile cumparate. In special cand operele lor se adreseaza adolescentilor, este important ca mesajul sa ajunga la ei folosind si mijloacele de comunicare specifice generatiei, cum sunt blogurile, site-urile de socializare si filmarile.

John Green, autorul romanelor “Sub aceeasi stea”, “De 19 ori Katherine” sau “Orase de hartie” a inteles acest lucru. El si-a luat, pe langa rolul de scriitor, acela de a ajuta tinerii americani cu sfaturi in problemele sentimentale. In revista “Seventeen Magazine” acestia pot gasi numeroase raspunsuri la intrebarile cu care orice adolescent se confrunta la un moment dat: cum afli daca cineva te place, este bine sau nu pentru o fata sa faca primul pas sau cum sa faci lumina intr-o relatie confuza, care nu pare sa duca nicaieri.

Pe langa rubrica din revista, autorul are un canal Youtube pe care poate fi accesat – “VlogBrothers”, in care isi marturiseste propriile dileme de la varsa critica a adolescentei, ajutandu-si fanii cu raspunsurile aflate si apropiindu-se de ei in calitate de scriitor si amic vlogger.

Citatele din carti ale lui John Green sunt memorabile si pline de inspiratie, se disting de celelalte citate despre viata si relatii care aluneca spre banalitate si de care internetul este supra-saturat. Iata cateva dintre ele:

I go to seek a great perhaps”. (Merg in cautarea unui “poate” grozav.)

Maybe there’s something you’re afraid to say or someone you’re afraid to love, or somewhere you’re afraid to go. It’s gonna hurt. It’s gonna hurt because it matters.” (Poate este ceva ce ti-e teama sa spui sau cineva pe care ti-e teama sa-l iubesti, sau undeva unde ti-e teama sa mergi. Va fi dureros. Va fi dureros deoarece conteaza.)

The town was paper but the memories were not” (Orasul era din hartie, dar amintirile nu.)

You are going to live a good and long life filled with great and terrible moments that you cannot even imagine yet.” (Vei trai o viata buna si lunga, plina de momente grozave sau teribile, pe care nici nu ti le poti imagina inca.)

What a treacherous thing to believe that a person is more than a person”. (Ce lucru inselator sa crezi ca o persoana este mai mult decat o persoana.)

That’s the thing about pain. It demands to be felt” .(Asta e treaba cu durerea: Se cere sa fie simtita.)

Some infinities are bigger than other infinities”. (Unele infinituri sunt mai mari decat alte infinituri.)

Puteti gasi carti ale lui John Green pe Elefant aici sau Libris aici.

# # # # #

Silvia

Silvia este o cititoare si o visatoare, dar suficient de ancorata in realitate cat sa observe frumusetea din jur si sa scrie despre ea. Considera ca orice carte citita ofera o experienta valoroasa, iar imaginatia este un mijloc de transport sigur catre lumile ascunse in carti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare