Jane Austen, de acum si pe timbre

de / February 25th, 2013 / 245 vizualizari

Vesti bune pentru colectionari: pentru a marca cea de-a 200 aniversare a romanului Mandrie si prejudecata, Posta Regala din Marea Britanie a emis o serie de timbre cu ilustratii din toate cele sase carti ale lui Jane Austen.

Emma  Mansfield Park

De asemenea, scrisorile trimise din localitatea Chawton, Hampshire, unde autoarea si-a petrecut ultimii ani din viata, si din Steventon, din apropiere de Basingstoke, unde s-a nascut, li s-a aplicat, timp de o saptamana, o stampila postala speciala, cu un citat din Mandrie si prejudecata: “Do anything rather than marry without affection”.

Ilustratiile poarta semnatura artistei Angela Barrett si fac referire la scene din Mandrie si prejudecata, Ratiune si simtire, Parcul Mansfield, Emma, Manastirea Northanger si Persuasiune.

Northanger Abbey  Persuasion

Pride and Prejudice  Sense and Sensibility

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare