Întâlnire cu Romanul Grafic la Cărturești

de / March 8th, 2017 / 318 vizualizari

Editura Art și Cărturești Verona vă invită joi, 9 martie, de la ora 18:30, la o discuție pe marginea celor mai recente romane grafice apărute în colecția Grafic: Aici de Richard McGuire, Sosirea de Shaun Tan, Casa veselă de Alison Bechdel, Fantoma Aniei de Vera Brosgol.

Grafic

Invitați:
Simona Dumitriu, artist visual
Andra Matzal, jurnalist cultural
Alexandru Cârlan, profesor universitar
Alin Răuțoiu, cititor pasionat de bandă desenată


Vineri, 10 martie, de la ora 18:30, sunteți așteptați la Cărturești Fandom
la vernisajul expoziției de bandă desenată dedicate colecției Grafic și curatoriate de Alexandru Ciubotariu (Pisica Pătrată). Vinul și muzica sunt din partea casei. În plus, în spiritul volumului Aici de Richard McGuire, vom asculta piese despre București care au fost cântate în oraș de-a lungul anilor.

Despre carte:

Aici a cunoscut o primă versiune în 1989 sub forma a șase pagini publicate în revista RAW a lui Art Spiegelman. După douăzeci și cinci de ani, McGuire dezvoltă conceptul pe mai bine de 300 de pagini pentru a ne oferi o frescă impresionantă a memoriei și a vieții.

Aici este povestea unui colț de cameră, văzut mereu din același unghi, și a evenimentelor care au avut sau vor avea loc în acest spațiu de-a lungul a sute de mii de ani, invitând cititorul într-o experiență senzorială absolut unică, intensă și aproape magică.

  • Premiul cel mare la prestigiosul Festival de Benzi Desenate de la Angoulême (2016)
  • Cartea anului pentru publicațiile: The Independent, The Boston Globe. NRP, Salon, Lire

“Aici este o operă de artă și literară cum n-ați mai văzut ori citit până acum. O carte ca aceasta apare o dată la zece ani, dacă nu chiar o dată la un secol…” (The Guardian)

Cartea este disponibilă pe Elefant, AICI, pe Libirs, AICI, și pe situl editurii Art, AICI.

# # # # # #

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare