Goana dupa biografii rock

de / July 21st, 2011 / 156 vizualizari

Starurile rock nu sunt asaltate doar de fani si case de discuri, ci si de… edituri. Dupa succesul memoriilor unor nume ca Eric Clapton, Keith Richards sau Bob Dylan, editurile ii au acum in vizor pe cei numiti Big Five: David Bowie, Paul McCartney, Elton John, Robert Plant si Bruce Springsteen.

Daca tot nu v-ati convins ca memoriile rock sunt la mare cautare, mai adaug cateva nume pe lista: Steven Tyler, Duff McKagan (fostul basist al trupei Guns N’Roses), Patti Smith, Sammy Hagar (Van Halen), cei de la Mötley Crüe, etc, etc.  Si mai urmeaza. Dupa un aprig razboi al licitatilor, editura HarperCollins a castigat drepturile de publicare pentru autobiografia lui Pete Townshend, de la The Who.

Alan Samson, de la editura care a publicat “Life” – memoriile lui Keith Richards – declara: “La fiecare targ de carte din ultimii 20 de ani a fost cate un star rock din linia intai in program. Dar sa prinzi unul este probabil mai greu decat sa prinzi un actor de la Hollywood”. Nu e de mirare atunci zelul cu care editurile il “vaneaza” pe David Bowie. Acesta a semnat deja cu Penguin, dar pentru o carte de memorii in stil propriu. “Bowie: Object”, nu are stabilita nicio data pentru publicare, dar este creditata a fi prima dintr-o serie care va oferi o scurta privire in viata unui muzician si fashion icon unic. David Bowie trebuia sa ii predea manuscrisul agentului sau literar din New York, Andrew Wylie, in decembrie, dar nu s-a mai auzit nimic pe marginea acestui subiect.

Tot Samson a spus ca elementul cheie il constituie persoana care scrie muzica, iar un compozitor bun este cu atat mai indicat : “Nu poate fi doar o carte despre bautul unei sticle de whisky pe zi, pentru ca multa lume face asta. Ceea ce multi nu fac, este sa stea in fata unui stadion plin de oameni si sa-si cante piesele.”

“Natura memoriilor de vedete s-a schimbat […] acum totul este despre obstacole si depasirea lor. Fie ca este vorba despre o tunsoare proasta, un divort dureros sau abuzul de droguri si alcool, lumea vrea sa stie cum au trecut peste”, conchide Samson.

Sa nu va mirati asadar daca o sa dati peste nume mari ale rock-ului in librarii. Iar daca tot dati peste ele, sa nu le ocoliti! S-ar putea sa va placa.

Sursa

# # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

Celebrități

Cărți iubite de celebrități

de / July 28th, 2016

Nu e nimic surprinzător în faptul că anumite mesaje din cărți ajung la sufletul celor care sunt urcați pe piedestaluri. Cei care fie au cucerit ecranele prin carismă sau prin talent actoricesc, fie au pornit afaceri mici cu rezultate spectaculoase,...

Citeste mai mult