Fragmente din Mein Kampf, accesibile publicului larg

de / January 23rd, 2012 / 214 vizualizari

La mai bine de 67 de ani de la interzicerea volumului Mein Kampf (Lupta mea) de Adolf Hitler in Germania, fragmente din acesta vor fi publicate, fiind disponibile astfel publicului larg.

Desi in Germania legea interzice publicarea textelor naziste, editorul Peter McGee a confirmat zvonurile si a declarat ca pe 26 ianuarie va aparea “o brosura de 12 – 15 pagini in care sunt incluse, pe o parte, fragmente din Mein Kampf si pe alta parte, comentariile unui cercetator celebru”.

Brosura va fi urmata saptamanal de alte brosuri, continand alte fragmente, tirajul fiind estimat la 100.000 de exemplare.

Drepturile de autor asupra volumului apartin Ministerului de Finante al Bavariei, care a avut grija pana acum ca lupta lui Hitler sa nu fie publicata. Cu toate acestea, versiunea in limba engleza poate fi cumparata de pe site-uri de profil, iar fragmente in limba germana sunt disponibile pe internet.

Cartea este cunoscuta de toata lumea dar citita de foarte putini. Peter McGee crede ca daca mai multa lume ar avea acces la aceasta carte, ar constata ca “este o opera de o calitate slaba si confuza, nascuta dintr-o gandire tulbure”.

Sursa

Foto: Andreas Rentz/Getty Images

# # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent
Postul urmator

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare