Recomandari din blogosfera

de / January 22nd, 2012 / 169 vizualizari

Acum cateva ore ningea a poveste, ningea agitat si frumos. Apoi soarele si-a intins stralucirea pe tot cerul. Am privit aceasta zi de dincoace de fereastra. Ce poate fi mai frumos intr-o zi rece de dumunica decat sa citesti o carte, sa iti delectezi simturile cu o cafea parfumata si sa te lasi piedut in alte lumi, alte vieti? Nu stiti ce carti sa mai cititi? Iata cateva sugestii descoperite pe bloguri zilele acestea:

Am citit pe blogul Adinei B despre Mr. Peanut scrisa de Adam Ross: “Mr. Peanut e un roman suficient de inteligent încât să merite să fie citit și savurat. M-am distrat destul de mult citind despre latura întunecată a căsniciei, probabil și pentru că Ross se ține departe de psihologia populară și de ideile duioase. Recomand cartea tuturor celor care nu simt nevoia să fie veseli după ce termină de citit ceva precum și celor cărora le plac jocurile intertextuale și jongleria literară.” Mai multe detatlii despre carte aici.

Am aflat de pe blogul Bialog despre autobiografia Patriciei Kaas, Umbra din vocea mea: “Patricia Kaas, al cărei nume rămâne lipit de dicționarul de sinonime al cântecului francez ni se dezvăluie într-o autobiografie fulminantă, a cărei apariție în limba romănă se spera a fi un motiv de scandal pentru tabloide, dar voi evita acum acest aspect, pentru că ar fi cu adevărat trist de menționat înainte altor lucruri mai importante din viața acestei femei.” Cititi intreaga recenzie aici, pe mine m-a intrigat.

Raluca a scris pe Bookaholic despre o carte care de la un timp imi tot iese in fata, Trebuie sa vorbim despre Kevin de Lionel Shriver: “e o poveste care îți va da fiori și, cu cât te vei adânci mai mult în ea, ți se va face pielea de găină și te va ține într-un suspans lăuntric, empatic, până la final. Un thriller? Nici vorbă. Este drama psihologică a unei mame. Mama unui asasin.” Mai multe despre carte aici.

Pe Bibliophile am citit despre Moartea lenta a Lucianei B., carte care m-a intrigat atat prin titlu dar si prin personajele desenate. “Guillermo Martinez se dovedeste extraordinar de priceput in a se juca cu mintea cititorului, in asa fel incat nu mai poti sti care e adevarul adevarat, daca nu exista cumva mai multe versiuni ale aceleasi povesti, si daca nu cumva criminalul ar avea si o scuza pentru ceea ce duce la bun sfarsit.” Intreaga recenzie aici.

O alta carte care mi-a atras atentia este Totul conteaza de Ron Currie Jr., carte pe care am descoperit-o pe blogul Ce am mai citit. “Nu mai e nici sfârşitul lumii ce era odată. Grava, profunda, ontologica întrebare „când vine Apocalipsa?” a fost înlocuită cu mult mai gospodăreasca „anu’ ăsta când pică Apocalipsa?”. Aşa că cei care îşi doresc un eveniment final de calitate superioară şi pe care să se poată baza că face ţăndări şandramaua pe care trăim trebuie să-şi caute alinarea fie în film (ăi’ de-s cinefili), fie în literatură (ăi’ de le place să citească)… “ Mai multe despre carte aici.

Acestea fiind… recomandate, va doresc lecturi placute!

PS. Voi ce carte ati ales sa cititi astazi?

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

5 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare