Febra autografelor

de / November 26th, 2009 / 307 vizualizari

DSC05291Prima zi de Gaudeamus a insemnat, fara urma de indoiala, Salman Rushdie. Polirom a dat lovitura anul acesta. Eu am ajuns pe la ora 18:00 la targ, ora la care deja nu se mai gasea niciun exemplar din “Seducatoarea din Florenta”la standul editurii. Dar, stati linistiti, stocul se va reinnoi zilele urmatoare.

Am ales pana la urma sa cumpar controversatul roman “Versetele satanice”, pentru ca nu puteam rata ocazia de a ma alege cu un autograf de la cunoscutul scriitor. Alegerea a fost dificila totusi, pentru ca, in afara de “Seducatoarea din Florenta”, se gaseau la stand toate volumele autorului care au fost traduse in romana, care mai de care mai colorate si cu o descriere mai incitanta. Cu cartea proaspat achizitionata in punga branduita, m-am indreptat catre standul Dacia, locul unde trebuia sa aiba loc sesiunea de autografe. Nu am mai ajuns insa. In dreptul editurii Rao era o mare de oameni. Chiar ma intrebam ce se intampla, ma asteptam la o lansare de carte, ceva. Gresit. Multimea era acolo cu un singur scop: Salman Rushdie.

Cum nu imi permiteam sa pierd timp pretios stand la coada, am plecat intr-un tur de recunostere rapid (o sa revin sambata pentru o explorare mai in detaliu). Concluzia: lume destul de multa (asta judecand dupa coada de la autografe,nu neaparat dupa numarul celor rataciti printre rafturi), promotii atragatoare, carti pentru toate gusturile, dvd-uri cu muzica,filme, documentare si desene animate, etc., etc.

Dupa aproximativ o ora,am revenit la standul Dacia. Inca mai erau multi doritori de autografe la rand, dar,oricum, mult mai putini decat la inceput. Asa ca m-am decis sa astept si eu cuminte la coada. Cand am ajuns in fata lui Salman Rushdie, i-am intins cartea si i-am spus: for Serial Readers. – Serial Readers? (si a inceput sa rada).Apropo, Salman Rushdie pur si simplu semna cartile, fara nicio alta adaugire. Nu stiu cum a fost in prima ora, poate cand am ajuns eu se saturase deja de dedicatii, cine stie…
DSC05295
P.S.: Multumim Polirom! Mai asteptam si alte initiative de acest gen.

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare