Evenimentele Humanitas ale saptamanii

de / October 14th, 2014 / 112 vizualizari

Saptamana aceasta se anunta una bogata in evenimente pentru librariile Humanitas din Bucuresti.

Marti, 14 octombrie, incepand cu ora 19:00, la libraria Humanitas de la Cismigiu va avea loc lansarea cartii “De profundis”, de Oscar Wilde. Invitati speciali vor fi Ioana Parvulescu, Mihaela Irimia, Sandra Ecobescu si Radu Paraschivescu.

Invitatie Oscar Wilde

 

 

 

Scrisa in inchisoare, “De profundis” e o epistola catre lordul Alfred Douglas, prietenul si iubitul lui Oscar Wilde timp de trei ani. Legatura lor, condamnata de morala si legile vremii, il adusese pe autor dupa gratii in 1895, pentru doi ani de munca silnica. Aceste pagini intense sunt deopotriva retrospectiva amara a unei povesti de dragoste esuate si o cautare spirituala care incepe cu suferinta si penitenta.

Miercuri, 15 octombrie, ora 19:00, o alta lansare, tot la Humanitas Cismigiu – “Invaziile inimii”, de James Meek. Vor vorbi despre carte Alina Purcaru, Silvia Dumitrache, Carmen Toader si Erika Ciuica, iar discutiile vor fi moderate de Denisa Comanescu.

Afis james meek

Romanul “Invaziile inimii”, comparat cu scrierile lui Jonathan Franzen sau Jeffrey Eugenides, este o poveste, intensa si perfect articulata, despre familie si rolul pe care-l are aceasta in societatea de azi, despre dorintele, sperantele si dezamagirile fiintei contemporane.

Saptamana se incheie cu o dubla intalnire cu autorii Lucian Boia si Gabriel Liiceanu, prilejuita de lansarea volumului “Suveranii Romaniei. Monarhia, o solutie?”. Intalnirea va avea loc sambata, 18 octombrie, ora 17:00, la libraria Humanitas de la Cismigiu.

afis suveranii

„Se simte un freamat in zona promonarhica a societatii romanesti. Numarul sustinatorilor monarhiei e in crestere (chiar daca, in ansamblu, ramane minoritar). Sa fie aceasta solutia pentru Romania? Intrebarea, desi tinteste spre viitor, n-are cum sa faca abstractie de trecut. Am adunat in paginile acestei carti tot ce mi s-a parut esential in „dosarul monarhiei”, de la fondarea dinastiei si pana astazi.“ (Lucian Boia)

# # # # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare