Drood: Charles Dickens, intr-o noua ipostaza

de / June 28th, 2012 / 136 vizualizari

Cu totii il cunoastem si il indragim pe Charles Dickens, autorul. In romanul Drood insa, Dan Simmons ne propune o noua ipostaza: Charles Dickens, protagonistul.

Romanul a aparut de curand si in limba romana, publicat fiind de editura Nemira in cel mai potrivit moment: anul acesta marcheaza bicentenarul nasterii lui Charles Dickens.

Considerata una dintre cele mai bune carti ale autorului, Drood este o poveste fascinanta pentru orice iubitor de literatura. Aparuta in 2009, aceasta fictiune reprezinta o provocare pentru imaginatia oricarui cititor. Dan Simmons imagineaza ultimii ani din viata lui Charles Dickens, celebrul scriitor britanic care s-a stins din viata inainte de a termina romanul Misterul lui Edwin Drood. Povestea incepe in anul 1865. Autorul Marilor sperante scapa cu viata dintr-un accident feroviar si intalneste un personaj misterios, care ar fi calatorit intr-un sicriu.

Thriller scris pentru cei mai rafinati cititori, povestea il urmareste pe Charles Dickens, care porneste in cautarea enigmaticului Drood, avantandu-se in Londra intunecata a secolului XIX-lea, plina de personaje pitoresti. O fantasma pe nume Edwin Drood isi vaneaza atat propriul creator, cat si pe scriitorul Wilkie Collins, naratorul romanului. Cartea de fata, in care se impletesc istoria si fictiunea, este, in egala masura, thriller psihologic, roman de suspans, roman de aventura si mostra de literatura intertextuala.

Nu stiu voi ce parere v-ati facut, dar eu stiu ce o sa citesc zilele acestea!

 

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare