Dilema Veche in festival la Alba Iulia

de / July 27th, 2015 / 207 vizualizari

Cea de-a patra editie a Festivalului Dilema Veche se va desfasura la Alba Iulia, intre 21 si 23 august si va prezenta publicului dezbateri si expozitii, literatura si film documentar, muzica si dans, carti pentru cei mari si jocuri destepte pentru cei mici.

Dilema Veche

Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu si Horia-Roman Patapievici deschid festivalul cu o discutie inedita, care articuleaza tema principala: “Noi suntem ceilalti”, ocazie numai buna de a explica si de a intelege cat de diferiti sunt oamenii, care este raportul dintre “noi” si “ceilalti” si cum se poate, prin cultura, sa se inteleaga mai bine lumea de astazi, in care unitatea in diversitate pare cel mai pretios ideal.

Totodata, Mircea Vintila si Brambura au pregatit deja cele mai frumoase “Povesci din Bucuresci spuse Doamnei Alba Carolina”, iar Nicu Alifantis “jidveieste” alaturi de Ansamblul Jidvei, intr-un concert inedit conceput de Aurel Mitran. Emy Dragoi, unul dintre cei mai apreciati muzicieni romani din Franta, supranumit regele jazzului la acordeon, ramane pentru trei zile in cetate si in fiecare zi aduce o noua reprezentatie: tangouri cu tatal si cu fiul sau, jazz si Bal Musette. Completeaza programul muzical Alexandra Bobeico (vioara), Christian Nas (viola) si Razvan Popovici (viola), cu un recital in Catedrala, iar Irina Popa & The Sinners, Basorelief si Puiu Pascu Trio aduc ritmul de jazz in Palatul Principilor.

Concertul de inchidere ii apartine lui Angelo Branduardi, unul dintre marii cantautori italieni din prezent, a carui muzica este o combinatie ideala intre cantecele vechi, tonalitatile renascentiste, baroce si world music – sonoritati care intra perfect in rezonanta cu spatiul Cetatii Alba Carolina. Angelo Branduardi & Group se afla in Romania pentru prima data, special pentru Festivalul Dilema veche.

Si pentru editia din acest an, organizatorii au ales o multime de povesti care se intrec sa cucereasca atentia invitatilor. Adriana Bittel, Cristian Teodorescu, Daniel Vighi si Catalin Mihuleac sunt responsabili cu lecturile la cafenea, iar Radu Vancu, Adela Greceanu, Ioan Es. Pop si Miruna Vlada recita si vorbesc depre poezie pe pajiste.

Vor avea loc dezbateri pe teme precum identitatea europeana si dialogul cultural, dar va fi organizat si un stand-up european de jurnalism. Participa Angela Filote, sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Ionut Vulpescu, ministrul Culturii, actorul Constantin Chiriac, presedinte al Festivalului International de Teatru de la Sibiu, alaturi de mai multi intelectuali si jurnalisti romani si europeni. Festivalul din acest an pastreaza si atelierele creative din zona dedicata copiilor dilematici.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe site-ul festival.dilemaveche.ro.

# # # # # #

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare