De-as fi…

de / April 11th, 2011 / 194 vizualizari

Din instinct imi vine sa spun Harap-Alb, fiindca de aici a plecat si ideea acestui post. Dar sunt atatea alte variante care pot inlocui punctele de suspensie si exact asta trebuie sa faceti voi: sa va alegeti un personaj literar (sau mai multe), in pielea caruia v-ati dori sa fiti.

Cred ca toate fetitele viseaza sa fie asemeni personajelor din povestile preferate: Cenusareasa, Alba ca Zapada, Ileana Cosanzeana si, de ce nu, Frumoasa din padurea adormita (care e de fapt frumoasa adormita din padure). Pana la urma, sa fii trezita de un print fermecator dupa un somn mai mult decat odihnitor nu suna chiar asa rau, nu? Mai ales daca printul nu ar intarzia prea mult… Dar asta era atunci, in copilarie. Sa vedem acum carui personaj v-ati substitui?

Eu o sa ma limitez la unul singur, primul care imi vine in minte: Liz din Mananca, roaga-te, iubeste de Elizabeth Gilbert. Stiu ca exista cu adevarat si nu este un produs al fictiunii, dar cu atat mai mult mi-ar fi placut sa fiu in locul ei. Italia, India, Bali… Mai este nevoie de alte motive pentru a-mi justifica alegerea? Ar mai fi si eroinele lui Jane Austen, pentru care am avut mereu o slabiciune, dar am zis ca ma limitez, asa ca ma opresc aici si va predau stafeta inainte sa imi mai vina in minte si alte exemple. Voi sa nu faceti ca mine insa: NU va limitati! Stiti deja, – pentru ca eu va zic de fiecare data – ca parerile voastre sunt cele care conteaza.

E grea alegerea, stiu, dar nu va impunem nicio restrictie asa ca daca peste 5 minute, peste o zi sau peste o luna va mai amintiti sau descoperiti un personaj cu care rezonati, tot aici ne gasiti!

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

17 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare