David Duchovny debuteaza ca scriitor

de / February 10th, 2015 / 201 vizualizari

holy cowActorul american David Duchovny (54 ani) o ia pe urma colegei sale din “Dosarele X”, Gillian Anderson, – care tocmai ce a lansat volumul SF de proportii epice “A Vision of Fire” -, si isi incearca talentul de scriitor. Astfel, zilele trecute a avut loc, in Statele Unite, lansarea cartii sale de debut, “Holy Cow”.

“Holy Cow” este o carte despre maturizare, inocenta si convietuire pasnica, dar scrisa cu mult umor. Nici nu se putea altfel, din moment ce personajele principale sunt o vaca (Elsie Bovary), un porc convertit la Iudaism (Shalom) si un curcan care nu poate sa zboare, dar poate sa manevreze un iPhone cu ciocul (Tom). Cand isi dau seama ca sunt crescute doar pentru a fi sacrificate, animalele isi iau lumea in cap… la propriu. Elsie vrea sa ajunga in India, unde vacile sunt venerate si nu mancate, si unde, drept urmare, ar trebui sa fie in siguranta. Shalom viseaza la Israel, unde legile mozaice interzic consumul de carne de porc, iar Tom crede, eronat, ca turcii si-au numit tara dupa el (Turkey, in engleza, inseamna atat Turcia, cat si “curcan”). Pe scurt, cei trei prieteni evadeaza de la ferma cu scopul de a ajunge in aceste locuri.

Insa viata nu este niciodata atat de simpla, astfel ca morala cartii, folosind chiar cuvintele autorului, este urmatoarea: “Chiar si dupa ce ajung in India, cei trei prieteni descopera ca veneratia celorlalti nu reprezinta tot ceea ce conteaza in viata. Viata inseamna ceva intre a fi sacrificat pentru carne si a fi venerat, e ceva la mijloc, intre cele doua lucruri”.

Aceasta nu este, insa, prima tentativa literara a indragitului actor. David Duchovny, care a obtinut un masterat in literatura engleza la Universitatea Yale, a scris deja cateva povestiri si nuvele, pe care doreste sa le dezvolte si sa le transforme in viitor in romane. De asemenea, starul american a scris scenariile pentru cateva episoade din serialul “Dosarele X” si scenariul filmului “House of D” (2006).

Sursa
Sursa foto

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

Celebrități

Cărți iubite de celebrități

de / July 28th, 2016

Nu e nimic surprinzător în faptul că anumite mesaje din cărți ajung la sufletul celor care sunt urcați pe piedestaluri. Cei care fie au cucerit ecranele prin carismă sau prin talent actoricesc, fie au pornit afaceri mici cu rezultate spectaculoase,...

Citeste mai mult