curaj

Curaj cât trebuie, voință și suport cât încape!

de / June 22nd, 2017 / 412 vizualizari

Indiferent cât de puternic ți-ai dori să fii (sau încerci să pari), undeva în sufletul tău e ceva care strigă după susținere, mângâiere și alinare. Totuși, ce se întâmplă atunci când cei din jur nu te înțeleg sau nu găsești răspunsul la întrebările ce te frâmântă? Vrei să treci peste, vrei să iei o decizie, doar că n-ai suficient curaj. De unde îți iei porția de curaj necesară? Orice sursă exterioară ce-ți poate fi suport e extrem de utilă.

De câte ori nu te-ai regăsit în vreo carte, n-ai citit un fragment de vreo trei ori și nu ai stat câteva minute cu privirea pierdută gândindu-te cât de bine ți te potrivește? De multe ori, știu. O pățesc și eu, cu fiecare carte pe care o citesc. Găsesc răspunsuri printre rânduri. Ei bine, ce se întâmplă atunci când dai de o carte care are doar răspunsuri? O carte ce ți se adresează direct, cu texte special selectate și adunate astfel încât să-ți ofere suportul și curajul necesar pentru a putea lua o decizie? Minuni se întâmplă.

Curaj cât trebuie

Cartea lui Cheryl Strayed e fix ca bila mistică 8. Acea bilă pe care o agiți ca să-ți afișeze un răspuns după ce ți-ai pus o întrebare. Cam așa e și această cărticică, “Curaj cât trebuie”. Cuprinde mai multe fragmențele, citate și sfaturi ce pot fi aplicate în diferite cazuri și probleme ale vieții. Poți și în cazul ei să-ți pui o întrebare și apoi să deschizi cartea la întâmplare, vei fi plăcut surprins! O să ai impresia că ți-a citit gândurile. E ca și cum ți-ar spune “știu că te-ai întrebat asta, însă defapt altceva te macină pe dinăuntru dar nu vrei să recunoști, nu ai curaj să iei atitudine, citește rândurile acestea și vei ști ce-ai de făcut.” Yeap, chiar așa funcționează.

Curaj cât trebuie

Inițial am citit-o din scoarță în scoarță, dar parcă ceva nu se lega. Totul era mecanic. Apoi mi-am spus că trebuie să procedez altfel, “Curaj cât trebuie” nu e o carte oarecare. E o carte suport, o carte răspuns. Așa că acum o țin pe noptieră. Pur și simplu. Sunt într-o situație delicată în care nu știu ce să fac? Deschid cartea și mă regăsesc într-un fragmențel. Un fragmențel care ori îmi spune indirect cam care ar trebui să fie următoarea mea mișcare, ori îmi scoate în evidență unde greșesc. Îmi oferă un imbold, îmi dă curaj să iau atitudine. Și cum spuneam, cel mai fain e când îmi răspunde la întrebările ce nu știam că într-adevăr mă macină.

Curaj cât trebuie

Tu ai vreo carte care să-ți fie ca un licurici în miezul nopții și să-ți lumineze calea? Care e? Dacă n-ai sau dacă simți că ai nevoie de mai mult curaj, atunci apelează la Cheryl Strayed, îți va oferi “Curaj cât trebuie”.

Cartea e disponibilă pe Elefant.ro, aici, pe Libris.ro, aici, sau pe situl editurii Publica, aici >>

# # # # # #

Cornelia Popa

Mă bucur de lucrurile mărunte ale vieții, îmi pun o carte și-un termos cu ceai în coșul bicicletei, pedalez până-ntr-un colțișor al naturii și sunt cea mai fericită! Iar dacă am și-o bucățică de hârtie… imediat îi dau o formă și-un nou sens! O găsiți și pe: https://www.facebook.com/douamanute/

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare