Colectia Globus a Editurii Univers se relanseaza, coordonata de LuciaT

de / March 28th, 2014 / 258 vizualizari

Shalom_SperantaLa 40 de ani, colectia Globus a Editurii Univers a incaput pe mainile teroristilor. A uneia singure, de fapt: LuciaT. in luna aprilie, Editura Univers lanseaza noua serie Globus, coordonata de LuciaT, fondatoarea site-ului www.terorista.ro.

Globus este o colectie in format de buzunar. a debutat in 1974 si, de-a lungul timpului, le-a oferit cititorilor romani intalniri (uneori in premiera) cu scriitori si carti care ocupa astazi rafturile intai ale multor biblioteci. In Globus au aparut traduceri din Virginia Woolf, Kurt Vonnegut, Patrick Süskind, Gabriel García Márquez, John Steinbeck, Romain Gary sau Michel Tournier. acestora li s-au adaugat, dupa 2010, cand colectia a fost reluata dupa o pauza de saptesprezece ani, nume ca Donald Barthelme, Jhumpa Lahiri, Malcolm Bradbury, Hanne Ørstavik.

LuciaT va alege de acum inainte urmatoarele titluri din Globus, va coordona colectia de la A la Z. In cuvintele ei: „Inainte veneam aici sa citesc si gaseam carti minunate. acum plec in cautare de carti pe tot globul si ma intorc cu ele aici. Vor gasi acum alti cititori cartile mele preferate adunate in Globus. Calatoria continua!” Globus va fi o colectie pornita de la o cititoare pasionata catre alti cititori pasionati.

(LuciaT si-a redeschis de curand si blogul ei personal, terorista.ro, care va ramane un blog personal, cu insemnari diverse, desi va fi in parte dedicat, desigur, colectiei cartilor ei preferate, Globus.)

Primul volum din noua serie, care va aparea in aprilie, este Speranta: o tragedie, de Shalom Auslander. Printre aparitiile urmatoare se numara romane de Margriet de Moor, Eric Chevillard, Patrícia Melo, Christian Gailly, Patrick Flanery si altii, in versiuni romanesti apartinand unor traducatori pasionati si devotati literaturii, ca Gheorghe Nicolaescu, Claudiu Constantinescu, Veronica D. Niculescu, Ana Mihailescu, Silvia Dumitrache si altii. Nu vor lipsi surprizele, carti pregatite special pentru Globus!

La 40 de ani, Globus se simte in plina forma, are o pofta nebuna de viata si de literatura.

Calatoria continua!

# # # # #

Erika

Postul urmator

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare