Circuitul cartilor in natura

de / October 31st, 2011 / 200 vizualizari

A trecut ceva vreme de cand nu v-am mai prezentat niciun artist. Ceea ce nu inseamna insa ca am ajuns la fundul sacului. Si ca sa va conving de acest lucru, v-o aduc astazi in atentie pe Rhonda Ayliffe.

Asa cum se descrie ea in sase cuvinte, este artista, profesoara, studenta, mama, gradinar si fermier. Da, vorbim despre o singura persoana! Pe noi ne intereseaza insa partea artistica, si o sa intelegeti imediat de ce.

Dupa cum scrie pe blogul personal, Rhonda “lucreaza” cu tot ce ii pica in mana: carti, textile, cuvinte si… deseuri. Proiectul ei “Codex Infinitum – The infinite book” este extrem de interesant: cartile sunt redate naturii, lasate sa se dezintegreze si, in acelasi timp, sa se reintegreze intr-un circuit continuu. Intr-adevar, cartile sunt distruse, dar rezultatul final mai-mai ca ne facem sa trecem cu vederea acest aspect. Si totusi, in epoca tehnologiei, parca ne-am dori ca totul sa fie un trucaj, o simpla punere in scena, iar la final sa fim asigurati ca nicio carte nu a fost ranita in timpul acestor experimente.

Iubim cartile, nu le-am face niciodata asa ceva volumelor din biblioteca proprie, dar nu putem sa ne abtinem: ne place arta metaforica a Rhondei Ayliffe!

Bestia scientia semitia

 

Orbis floris

 

Serpens volumen

 

Sic transit gloria mundi

 

Virtues

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare