Charles Dickens are statuie.. nedorita

de / February 13th, 2014 / 148 vizualizari

Charles DickensVa anuntam acum ceva timp ca o statuie din bronz, a lui Charles Dickens, urma sa fie dezvelita in Portsmouth, Marea Britanie, cu ocazia bicentenarului nasterii indragitului scriitor. Ceremonia a avut loc saptamana trecuta… cu o intarziere de 2 ani fata de data anuntata.

Statuia, in valoare de 140.000 de lire sterline, a fost realizata de sculptorul Martin Jennings si il prezinta pe Charles Dickens in pozitie asezata, sprijinindu-se de un maldar de carti.

Desi scriitorul si-a exprimat dorinta de a nu fi “subiectul niciunui monument, memorial sau testimonial” dupa moartea sa, iata ca numarul monumentelor care ii sunt dedicate a ajuns la trei: unul in Philadelphia, dezvelit in 1891, unul in Sydney, Australia si cel de acum, amplasat la mai putin de doi kilometri de casa in care s-a nascut autorul, in urma cu 202 ani.

De altfel, nu este singura dorinta a autorului care a fost nerespectata: in 1870, dupa moartea acestuia, a fost inmormantat la catedrala Westminster Abbey si nu la Rochester Cathedral, dupa cum si-ar fi dorit.

Sursa

Sursa foto

# # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare