Cel mai iubit dintre dickensieni

de / February 7th, 2012 / 126 vizualizari

Pentru a sarbatori 200 de ani de la nasterea lui Charles Dickens, cei de la Penguin au efectuat un sondaj pentru a descoperi care este cel mai iubit personaj dickensian. Castigator la voturi? Ebenezer Scrooge, cine altcineva?

Avarul lipsit de inima, care dupa ce este vizitat de trei spirite descopera ca are de fapt constiinta, a depasit in preferintele cititorilor personaje precum Pip si Joe Gargery din Marile sperante si Betsey Trotwood din David Copperfield. Surprinzator, locurile fruntase sunt ocupate de personaje care au si o latura negativa, sarmanul orfan Oliver Twist de exemplu, pozitionandu-se abia pe locul 11.

Claire Tomalin, autoarea biografiei lui Charles Dickens, aparuta anul trecut, a explicat: “Dickens a excelat in crearea personajelor negative. De fiecare data le-a conferit mai multa energie si pofta de viata decat personajelor bune, astfel incat sa nu le uitam niciodata. Scrooge este un monstru, un angajator nelegiuit si un zgarcit fara inima, dar in final i se permite sa se caiasca si sa isi vada greselile”.

Ziua de 7 februarie va fi plina de evenimente dedicate memoriei marelui scriitor. Multimea va anima strada din Portsmouth unde a fost nascut, iar o coroana de flori va fi depusa la mormantul lui din Westminster Abbey Londra. La ceremonie va participa si tanara familie regala, William si Catherine, dar si Claire Tomalin si actorul Ralph Fiennes, care vor citi fragmente din operele lui Dickens. The British Council va organiza in 24 de tari, de la Albania la Zimbabwe, un maraton de lectura (read-a-thon) ce va dura 24 de ore.

# # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent
Postul urmator

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare