Carti care transcend generatiile

de / August 22nd, 2012 / 135 vizualizari

E greu de ales o carte si numai una pe care sa doresti sa o dai spre citire generatiilor viitoare, dar sa presupunem totusi ca e neaparata nevoie sa va opriti asupra unui singur titlu: care ar fi acela?

Ideea ne-a venit in urma studiului efectuat de Universitatea din Worcester referitor la cartile care merita sa fie lasate copiilor, studiu la care au participat 2000 de adulti. Raspunsurile acestora au fost dintre cele mai variate si surprinzatoare.

Astfel, 19% dintre participantii la studiu au optat pentru Colinda de Craciun, de Charles Dickens. Nu incape indoiala ca Dickens este un autor foarte popular, un alt titlu semnat de el, Oliver Twist, regasindu-se pe locul 8 in preferintele repondentilor. Clasamentul este intregit de seria Harry Potter si de Stapanul Inelelor, trilogia lui JRR Tolkien (parca era vorba despre o singura carte…). Urmeaza apoi Mandrie si prejudecata de Jane Austen si Alice in Tara Minunilor de Lewis Carroll.

Voi ce parere aveti despre acest rezultat? Ce alte titluri doriti sa adaugati sau, din contra, sa stergeti? Doar asa, de dragul provocarii, pentru ca nu v-am impune niciodata sa va limitati la o singura carte. La ce bun sa strangem atatea carti dragi de-a lungul vietii daca nu pentru a se bucura si urmasii nostri de ele?

Sursa

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare