Cand banii cumpara tot

de / November 1st, 2011 / 104 vizualizari

Cat costa o fiinta umana? Simplu fapt ca putem sa punem aceasta intrebare ar trebui sa ne ingrijoreze. Raspunsul aproape ca nici nu mai conteaza. Faceti cunostinta cu Mariana, are 15 ani si este de vanzare.

Din 20 octombrie, cartea Ianei Matei poate fi gasita la toate librariile din tara.“De vanzare: Mariana, 15 ani”dezvaluie lupta pe care o poarta autoarea pentru a salva victimele traficului de persoane, pentru a le ajuta sa se reintegreze in societate dupa ce au fost recuperate din mainile traficantilor, pentru a le oferi un viitor. O marturie cutremuratoare despre un fenomen mult prea-intalnit, din pacate, in zilele noastre.

“Sute de fete din tari est-europene, inclusiv din Romania, sunt fortate sa se prostitueze in tarile occidentale mai bogate, dupa ce se lasa cu naivitate atrase aici de promisiunea unor locuri de munca, ce apoi se dovedesc a fi adevarate capcane. Tinute prizoniere, supuse la abuzuri si obligate sa intretina raporturi sexuale, ele devin, in fapt, sclave – nu exista alt cuvant mai potrivit pentru aceasta situatie”, declara Iana Matei.

De unde stie Iana matei toate aceste lucruri? In 1999, ea a infiintat organizatia nonguvernamenta “Reaching Out”, in urma unor proiecte pentru ajutorarea copiilor strazii desfasurate in Australia. Ea demareaza o puternica campanie pentru recuperarea si reabilitarea victimelor traficului de fiinte umane, readaptand astfel obiectul de lucru al organizatiei sale Reaching Out.

Este laureata a premiilor: Europeanul anului, premiu acordat de juriul format din 19 editori europeni ai revistei Reader’s Digest, in 2010 (este primul roman care primeste aceasta distinctie), UK House of Lords Abolitionist Award, in 2007 si Hero of the Year Award, premiu acordat de catre Departamentul de stat al SUA, in 2006.

Asadar, chiar stie despre ce vorbeste (si ce scrie). O carte care se recomanda de la sine!

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: www.gameoftrolls.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

Citit legat la ochi

Diverse

Mituri și prejudecăți despre citit

de / September 27th, 2017

Ah, prejudecățile…! Sunt întâlnite și în sfera lecturii la fel cum sunt întâlnite pretutindeni. Și sunt la fel de enervante oriunde dai de ele. Îmi place să cred că a trecut destul de mult timp încât miturile și prejudecățile legate...

Citeste mai mult