Biblioteca fara sfarsit…

de / May 5th, 2011 / 327 vizualizari

Astazi am pentru voi trei biblioteci foarte speciale! Nu ma intrebati de unde le scot sau cum le gasesc… As putea spune ca ma gasesc ele pe mine, ca toate lucrurile frumoase legate de carti!

Lovely Rita este o biblioteca sau mai bine spus un raft mai deosebit. Pana si aranjarea cartilor poate fi o mica provocare si, de ce nu, aventura. De asemenea, raftul poate fi asezat singur sau combinat cu alte bucati formand in lant fara sfarsit.

Biblioteca Neverending a fost creata de designerii italieni Luca Nichetto si Andreoli. Arata ca un desen de copil, insa ma duce cu gandul la un labirint, o linie fara sfarsit. Imaginati-va cum ar arata cartile in aceasta biblioteca!

Job Koelewijn a creat biblioteca Infinitului plecand de la o idee simpla: “La inceput a fost cuvantul; cuvantul scris se indreapta spre eternitate. Un corp de biblioteca in forma unei lemniscate (semnul matematic pentru infinit), plin cu carti, cuvinte, reprezinta ciclul artistic.” Rezultatul e absolut superb:

Eu gasesc aceste rafturi, biblioteci cu totul inedite. Tinand cont de faptul ca au fost create acum niste ani, ma intreb de ce nu au aparut si la noi? De ce designerii nostri nu vin cu idei de acest gen? Poate sunt si nu stim noi. Oare nu sunt suficient promovati? Nu am un raspuns… Voi reveni si cu alte modele, stati prin zona!

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Postul precedent

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

image

Biblioteci

Biblioteca moderna sau clasica?

de / July 15th, 2012

In “drumetiile” mele prin lumea virtuala a cartilor am descoperit biblioteci multe, minunate, biblioteci care m-am facut sa visez la casa perfecta, casa in care cartile mele sa isi gaseasca un locsor numai al lor… Imi plac atat de mult...

Citeste mai mult