5 + 1 locuri de unde iti poti cumpara biblioteca

de / September 24th, 2015 / 4,835 vizualizari

Exista oare biblioteca perfecta? Biblioteca aceea care sa primeasca intre rafturile ei toate cartile pe care le adoptam – cele pe care le avem, dar si cele care isi vor gasi drumul spre noi… Imi place sa cred ca da, desi, presupun aceea ar fi atat de mare incat ar putea fi confundata cu o librarie (cateva exemple aici).

biblioteca-mare-moderna-living

Cu toate ca imi plac la nebunie bibliotecile fancy-trendy (cautati pe Google trendy bookshelves si veti vedea o multime de modele) despre care am scris de cateva ori in trecut (articole aici), pentru cartile mele prefer o biblioteca clasica. Nu numai ca este incapatoare, dar arata si foarte bine. In functie de cum le asezi, cartile pot schimba aspectul unei camere. A nu se intelege ca ma refer la carti ca la un simplu decor!

De curand am inceput sa ma uit dupa o etajera, cateva rafturi care sa-mi primeasca cartile pe care le strang pe birou sau noptiera. Sunt multe, nu ma plang, insa am observat ca sunt prea putine modele de biblioteci adresate cititiorilor in serie. Noi, astia care nu ne putem abtine de la a cumpara o carte atunci cand intram intr-o librarie, care stam cu teancul de carti necitite pe noptiera, dar mai cumparam una si inca una pentru ca, stiti voi, a recomandat-o x, e scrisa de y, are coperta colorata sau titlu care ne starneste curiozitatea, avem nevoie de o biblioteca “sanatoasa”. In cazurile fericite in care avem o camera speciala pentru birou, biblioteca poate imbraca un perete sau chiar doi. In cazurile mai putin fericite, cititorii trebuie sa se rezume la biblioteca de sufragerie si la cateva corpuri de biblioteca intr-o camera sau alta.

Variante sunt, nu multe, e adevarat, iar unele au niste preturi de mai bine tii cartile pe jos, sprijinite de perete. Printre acestea am gasit cateva biblioteci care mi-au atras atentia. Nu numai ca arata bine, dar au si preturi rezonabile. Le-am listat in functie de magazine.

1. Am fost de curand la Dedeman si mi-au atras atentia doua biblioteci. Nu pot sune ca “inghit” foarte multe carti, dar arata mai bine decat multe altele vazute pana acum in magazinele noastre.

Biblioteca Intero – detalii aici >>


Dedeman - intero

Biblioteca Quadro – detalii aici >>

Dedeman_quadro_alb

2. Ikea m-a salvat acum cativa ani. Acolo l-am gasit pe Billie, prietenul meu si al cartilor mele. Familia Billie insa este mare si puteti alege in functie de nevoile voastre.

Familia Billie – detalii aici >>

Ikea-billy

Tot de la Ikea mi-au placut si:

Biblioteca Hemnes – detalii aici >>

Ikea-hemnes

sau

Ansamblul de depozitare Hemnes  – detalii aici >>

Ikea-hemnes-ansamblu

3. Obisnuiti sa va cumparati electrocasnice sau carti de la Emag? Ei bine, sa stiti ca au si biblioteci foarte frumoase.

Mi-a atras atentia Biblioteca Ready – detalii aici >>

Emag

Mai multe modele gasiti aici>>

4. Mobexpert sunt cunoscuti pentru preturile lor nu tocmai mici, insa am gasit un corp de mobilier alcatuit din polite care nu numai ca arata foarte bine, dar este si incapator iar pretul este rezonabil.

Etajera polite –  detalii aici >>

Mobexpert-STEP-BY-STEP-Etajera

Mi-a mai placut si Etajera Venus – detalii aici >>

Mobexpert-VENUS-Etajera-inalta-9-compartimente

5. La Praktiker am gasit am gasit o biblioteca simpla, dar incapatoare. Cu putina imaginatie, poti aseza o multime de carti in ea.

Biblioteca raft cubic – detalii aici >>


Praktiker

Dupa ce l-am achizitionat pe Billie, am avut nevoie de un corp nou de biblioteca ceva mai complex, cu dulap, sertare, spatiu pentru TV. Nu am gasit nimic potrivit. Imi doream o anumita culoare, trebuia sa se incadreze in anumite dimensiuni, sa aiba polite pentru carti, dar si spatiu pentru cutiile cu pantofi (da, imi tin pantofii in cutii 🙂 ). Daca voiam sa bifez toate punctele de pe lista, solutia era una sigura: sa imi fac mobila la comanda. Si exact asa am procedat. Am schitat modelul dorit, tata a realizat desenul cu masuratori si toate cele, apoi am facut comanda. Rezultatul? Mobilierul perfect. Ce s-a intamplat cu Billie? Are locul lui acum, balconul este inchis si transformat in spatiu pentru citit. Micul meu Paradis.

Veti spune, poate, ca nu va pricepeti la desen sau ca aveti nevoie de sfaturi. Ei bine, in cautarile mele am descoperit site-ul unei firme (BucurestiComandaMobila.ro) care se ocupa cu realizarea mobilei la comanda. Nu numai ca mi-au placut modelele expuse in showroom, dar sunt si foarte flexibili. Din pacate nu am detalii legate de preturi, dar se pot afla usor.

Comanda

Mai multe modele de biblioteci si date de contact gasiti aici >>
In cazul in care ati lucrat sau veti lucra cu ei, va astept cu impresii!

Si, ca sa inchei povestea de astazi, va invit sa imi spuneti care dintre cele de mai sus va atrage. Daca stiti si alte magazine, nu ezitati sa imi lasati un comentariu cu detalii, chiar si linkuri. Cu siguranta sunt multe magazine de care nu am auzit inca!

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

image

Biblioteci

Biblioteca moderna sau clasica?

de / July 15th, 2012

In “drumetiile” mele prin lumea virtuala a cartilor am descoperit biblioteci multe, minunate, biblioteci care m-am facut sa visez la casa perfecta, casa in care cartile mele sa isi gaseasca un locsor numai al lor… Imi plac atat de mult...

Citeste mai mult