Asociatia Curtea Veche promoveaza lectura printr-un tur ciclist caritabil

de / March 25th, 2015 / 167 vizualizari

Turul ciclist caritabil “Cartile copilariei pe bicicleta”, o initiativa a editurii Curtea Veche avand ca scop promovarea lecturii la nivel national, se va desfasura in perioada 23 aprilie – 3 mai si va include 13 judete.

cartile copilariei

Campania se bucura de sprijinul Principelui Nicolae al Romaniei, care se va alatura campionului national la ciclism Alex Ciocan si va pedala peste 1.000 kilometri, din Sighetu-Marmatiei pana in Constanta.

“Educatia este o investitie in viitor, iar, prin intermediul donatiilor si al cluburilor de lectura, dorim sa reducem procentul copiilor cu probleme de alfabetizare din Romania, oferindu-le sansa pe care fiecare dintre ei o merita”, a declarat principele Nicolae al Romaniei.

Toti cei care doresc sa pedaleze alaturi de principele Nicolae sunt invitati sa liciteze pentru locurile disponibile in pluton sau sa se alature gratuit la evenimentele de intampinare care vor avea loc in orasele Sighetu-Marmatiei, Dej, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brasov, Sinaia, Bucuresti, Calarasi, Constanta.

Cei care nu practica acest sport si doresc sa se implice pot accesa profilurile de fundraising ale biciclistilor create pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta si sustine cauza cu o donatie online. Fiecare suma donata ajuta la integrarea copiilor din mediul rural in programul national de lectura “Cartile copilariei”, prin care Asociatia Curtea Veche realizeaza donatii de carte si creeaza cluburi de lectura in comunitati din medii defavorizate.

Sursa

# # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare