asasin american

Asasin american de Vince Flynn – un thriller care te ține cu sufletul la gură

de / February 28th, 2018 / 335 vizualizari

Când alegi o carte deschizi o lume. Nouă, plină de provocări, momente de suspans, drame și eșecuri, dar și clipe de emoție pură, glorie și triumf. Niciodată nu știi ce se va întâmpla, însă e minunat să te scufunzi în ea, fără nicio idee despre ceea ce îți va oferi. Sau despre eroul pe care îl vei descoperi. Sau eroina pe care o vei îndrăgi și cu care te vei identifica.

Cărțile Preda Publishing sunt cărți dedicate eroului din fiecare dintre noi. Colecția lor a început cu eroii sportului, iar acum continuă cu eroii fictivi care ne fac să visăm cu ochii deschiși, ne inspiră și ne deschid porțile unei noi realități, una pe care de multe ori nu o cunoștem.

Țineți minte filmul American Assasin, cu Dylan O’Brien, Michael Keaton, Sanaa Lathan, Shiva Negar și Taylor Kitsch în rolurile principale, apărut în a doua jumătate a anului 2017? Cartea ce stă la baza lung metrajului a apărut și la noi! Și tare sunt bucuroasă, că întotdeauna îmi place să compar cum îmi imaginez eu acțiunea cărții cu versiunea ecranizată din perspectiva regizorului și scenaristului!

Despre carte:

Două decenii de politică bazată pe interese de partid au lăsat națiunea americană într-o poziție extrem de vulnerabilă. Thomas Stansfield, Director de Operațiuni al CIA și veteran al Războiului Rece, este conștient că trebuie să-și pregătească agenția pentru următoarea mare provocare: războiul împotriva terorismului islamic. Planul său? Înființarea unei echipe de operațiuni clandestine, un grup de agenți care să-și desfășoare activitatea în afara structurilor de comandă – oameni care nu există.

Student și sportiv de elită, Mitch Rapp avea tot ce și-ar fi putut dori. Până într-o seară friguroasă de decembrie, când lumea lui s-a prăbușit odată cu avionul Pan Am 103. În urma atacului terorist, două sute șaptezeci de suflete și-au pierdut viața, printre care și Maureen, logodnica sa. Victimele au lăsat în urmă prieteni și rude, oameni care își vor căuta alinarea în justiție. Nu și Rapp. El nu caută alinare, ci răzbunare.

Despre autor:

Vince Flynn (1966-2013) s-a născut în Saint Paul, Minnesota. Absolvent al Academiei Saint Thomas (1984) și Universității St. Thomas (1989), Flynn decide, în 1991, să renunțe la o promițătoare carieră în marketing pentru a deveni pilot în Forțele Aeriene ale SUA. Este autorul a treisprezece thrillere politice, dintre care douăsprezece îl au ca personaj central pe Mitch Rapp. Invitat frecvent al posturilor de știri, Flynn a câștigat recunoașterea publicului și a presei datorită expertizei sale în zona serviciilor secrete și a previziunilor referitoare la amenințarea crescândă a terorismului Islamic.

Acest roman electrizant a figurat pe locul întâi în clasamentul New York Times al celor mai bine vândute titluri.  Oricât nu am vrea să recunoaștem, cărțile și filmele despre spionaj, agenți secreți, atentate teroriste ne țin mereu cu sufletul de gură și ne fac să trăim lumi pe care ne rugăm să nu le cunoaștem real.

Cartea este disponibilă pe situl editurii Preda Publishing, aici >>

# # # # # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

3 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare