Albinuta Uta Uta

ALBINUŢA UŢA-UŢA de Patricia Lidia (fragment în avanpremieră)

de / November 13th, 2018 / 660 vizualizari

Avem o veste frumoasă tare! Colega noastră, Patricia Lidia, va lansa în curând o nouă carte pentru prichindei. Frumos ilustrată de Cornelia Popa, tipărită în condiții grafice excelente, “Albinuța Uța-Uța” se adresează copiilor preșcolari și școlari mici, celor care acum descoperă tainele cititului (este scrisă cu majuscule). O veți putea găsi la editura Editura Creanga Fermecată.

Patricia Lidia nu este la prima carte pentru copii. Inginer programator în prima parte a zilei, blogger și voluntar de profesie în timpul liber, mămică de Greuceanu full-time, Patricia scrie pe Serial Readers articole și recenzii, în special pentru cărțile pentru copii, din februarie 2016.

Albinuța Uța-Uța s-a născut într-o după-amiază de vară în curtea socrilor Patriciei: o păpădie era vizitată de o albinuță din stupina acestora, un greieraș îngâna un cricri molcom, iar un fluture își exersa zborul timid. Iar imaginația ei a devenit al patrulea personaj, un fel de păiajen care a țesut fire invizibile între aceste insecte minunate și le-a legat într-o poveste despre prietenie, muncă în echipă și ajutor dezinteresat.

 Coperta Albinuta Uta Uta de Patricia Lidia

Albinuța Uța-Uța de Patricia Lidia
(fragment în avanpremieră)

(…)

– Greieraș, ajută-mă să ies din polenul păpădiei! A venit seara și ea s-a închis, iar eu am rămas prins!
– Și cum te pot ajuta?
– Haide să îi cântăm împreună!
Și astfel, toți trei au început să îi cânte păpădiei:

Ghemotoc viu
Cu puf auriu
Sfioasă floare,
Tu, ca un soare
Din cel micuţ
Cât un bănuţ,
Desfă-te mare,
Las-o să zboare
Pe Albinuţa
Ce stă sărăcuţa
Tristă şi ea!
Să zboare ar vrea
Către-a sa mamă,
Care, bag seamă,
E-ngrijorată
Ca să o vadă!

Impresionată de cântectul celor trei prieteni, păpădia și-a desfăcut petalele și i-a eliberat piciorușele din polen, iar Albinuța Uța-Uța și-a luat cuminte zborul. Bucuroasă, s-a rotit de câteva ori în aer, a făcut rotocoale mari și apoi a aterizat cuminte lângă Greieraș Drăgălaș și Fluturaş Coconaş și i-a îmbrățișat cu drag.

– Vă mulțumesc pentru ajutorul vostru, dragi prieteni! Nu știu ce mă făceam fără voi!

Invitatie lansare Patricia Lidia

Lansarea cărții va avea loc duminică, 25 Noiembrie 2018, de la ora 12, în cadrul evenimentului anual Cămara cu veselie organizat de Asociația Alex, Radu și Autismul, eveniment caritabil cu scopul strângerii de fonduri pentru terapiile de recuperare a celor doi băieți cu autism.

Pagina evenimentulu: https://www.facebook.com/events/646316252429029/

Cartea poate fi precomandată prin mesaj privat către
Editura Creanga Fermecată sau email la adresa creanga.fermeata@yahoo.ro

# # # # # # #

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare