citate

Adun citate preferate în suflet și-n notepad

de / March 3rd, 2017 / 1,534 vizualizari

E neprețuit momentul acela când citești o carte și dintr-o dată simți că autorul ți-a strecurat un sfat sau un răspuns printre rânduri. Ți s-a întâmplat și ție, așa-i? E ca și cum scriitorul ți-a observat inima, a văzut că lipsește o bucățică din ea și s-a decis să te ajute și să-ți dea un plasture, adică un fragment în care să găsești alinare și susținere.

Mereu iau aceste fragmente și le adun în suflet. Bine, și într-un notepad, ca să fiu sigură că din două părți sigur le voi găsi mai târziu. Din fiecare carte sustrag acele citate ce parcă mi se adresează. Înainte de a le strânge buchețel și a le așeza deoparte, le subliniez încetișor cu creionul pe carte. După ce termin de citit cartea, o răsfoiesc și transcriu cele subliniate și șterg sublinierile. Astfel cartea rămâne curată, fără răni. Da, când văd o carte subliniată cu pixul/ marker-ul sau una ce are colțurile paginilor îndoite simt că o doare și în același timp mă doare și pe mine. Așa că aleg să subliniez ușor cu un creion al cărei urmă poate fi ștearsă ușor.

Toate aceste citate dragi, după cum spuneam, le adun în suflet și au efect de balsam hidratant. Totodată am un folder  special în calculatorul meu, o bibliotecă virtuală cu mai multe rafturi, în care îmi salvez notițele. Așa le găsesc mereu oricând am nevoie de ele. Am încercat inițial să le adun într-o agendă, însă am ajuns undeva la vreo patru agende într-un an, așa că mi-am spus că trebuie să le găsesc alt loc.

Am mai observat alte idei alte cititorilor și multe chiar mi-au făcut cu ochiul și mi-am propus să le pun în aplicare. Am văzut că unii își pun post-it-uri colorate pe pagini sau lasă bilețele la pagina respectivă. Cineva mi-a spus că își transcrie citatele preferate pe-o hârtie și lasă mai apoi foaia în carte. Cred că pe cea din urmă am să o aplic și eu.

Tu cum îți notezi citatele preferate și unde le păstrezi ca să-ți fie mai aproape de suflet?

Sursă foto: arhiva personală

# # # # # #

Cornelia Popa

Mă bucur de lucrurile mărunte ale vieții, îmi pun o carte și-un termos cu ceai în coșul bicicletei, pedalez până-ntr-un colțișor al naturii și sunt cea mai fericită! Iar dacă am și-o bucățică de hârtie… imediat îi dau o formă și-un nou sens! O găsiți și pe: https://www.facebook.com/douamanute/

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare