9 cărți de dragoste pe care să le oferi în dar

de / December 11th, 2015 / 812 vizualizari

carti de dragoste in darZilele trecute mă ruga o prietenă să îi recomand câteva cărți de dragoste, nu de alta dar se apropie sărbătorile. Urmează zilele pline de magie în care ne putem răsfăța cu lecturi lejere, lecturi care să ne facă să visăm, să ne îndrăgostim… Mai mult, urmează goana după cadouri. A face cadou o carte te salvează de multe bătăi de cap și, de ce nu, poate fi cadoul perfect. Pui o întrebare sau poate două și afli exact ce fel de carte îi place prietenei tale, mamei, prietenului sau bunicii…

În timp ce îi recomandam prietenei mele autori precum Cecelia Ahern, Nicolas Sparks, Guillaume Musso, Kate Morton sau Sophie Kinsella, am aruncat un ochi prin librăriile online să văd ce alte titluri ar merita trecute în listă. Dintre zecile de cărți pe care le-am “răsfoit”, am ales nouă pe care le-am trecut și eu în lista de lecturi viitoare. Sunt nouă cărți despre care am auzit numai de bine, ai căror autori m-au cucerit cu alte scrieri și care sunt prefecte pentru a fi dăruite celor dragi.

Mai jos sunt cele nouă titluri, descrierile și librăriile unde sunt disponibile:

cum-sa-te-indragostesti1. Cum să te îndrăgostești, de Cecelia Ahern

Într-o noapte târzie , Christine Rose se plimbă pe podul Ha`penny din Dublin, când deodată zărește un străin – pe Adam – care se pregătește să se arunce în gol. Pentru a-l convinge să se răzgândească, îi propune un târg: dacă Adam își amână cu două săptămâni gestul disperat, până împlinește 35 de ani, ea o să-i demonstreze că viața merită trăită din plin.

Dar timpul nu stă pe loc. Pe măsură ce se apropie termenul stabilit, Christine își dă seama că nu-și poate ține promisiunea și se vede nevoită să recurgă la metode disperate pentru a-l salva pe Adam. Întâmplările prin care trec împreună te fac să plângi, dar și să râzi, și mai presus de orice te învață să apreciezi viața clipă de clipă.
Cumpără cartea de pe Elefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

cel mai lung drum2. Cel mai lung drum, de Nicolas Sparks

Ira și Ruth, Sophia și Luke. Două cupluri care, aparent, nu au nimic în comun, despărțite de ani mulți și experiențe diferite. Ira este un evreu ajuns la apusul vieții, care, captiv în propria mașina, în urma unui accident, se trezește alături de fantoma lui Ruth, soția mult iubită. Ea este cea care îl ține în viață, cu ajutorul amintirilor.

La câțiva kilometri distanță, Sophia, care studiază la colegiul Wake Forest, se zbate să își revină după un dureros eșec sentimental. În inima ei înmugurește din nou speranța când îl întâlnește pe Luke, un seducator campion de rodeo. Ca și în cazul cuplului Ruth și Ira, Sophia și Luke sunt, la prima vedere, cum nu se poate mai diferiți. Și totuși, se atrag și se completează. La un moment dat, destinele celor doup perechi, Ira-Ruth și Luke-Sophia, se întrepătrund cu o neașteptată profunzime.
Cumpără cartea de pe Okian.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

de vroba cu emma3. De vorbă cu Emma, de Vitali Cipileaga
Emmei îi este teamă de singurătate. Ea vrea să râdă cu el din același motiv. Ea ține minte săruturile pe care nu i le-a dat. Ea vrea să fie fericită în patul lui. (…) Sunt momente când revine la acea îmbrățișare din trecut, la plimbările nocturne, la momentele în care a râs și la cele în care a suferit. Și momente în care își poartă gândul undeva departe sau se bucură fericită de prezent. Iubindu-l pe Greg sau trăindu-și emoțiile. Ea caută un loc sfințit de dragoste. Ea se întoarce mereu la el.

Citind „De vorbă cu Emma”, trăiești împreună cu personajul propria ta poveste de viață. Emma te provoacă să găsești calea spre sufletul tău și te cheamă într-o lume în care liniștea, nebunia și iubirea adevărată sunt un tot întreg. Fie că ești femeie și o înțelegi, fie că ești bărbat și cauți calea spre inima ei, ai nevoie de răspunsuri. Le găsești în dialoguri și printre rândurile scrise de el sau trăite de ea.
Cumpără cartea de pe Elefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

cel care ma asteapta4. Cel care mă așteaptă, de Parioush Saniee

Povestea romanului Cel care mă așteaptă este una emblematică pentru destinul femeilor din Iran. Evenimentele debutează în anul 1979, cu puțin timp înainte de revoluția iraniană, și se concentrează asupra vieții unei femei obligate să se descurce singură, cu trei copii, într-un oraș dezbinat de conflicte politice și religioase, aflat într-o permanentă stare de instabilitate și nesiguranță. La vârsta adolescenței, protagonista romanului, Masumeh, se îndrăgostește de un tânăr. Deși relația lor este inocentă – cei doi abia dacă îndrăznesc să schimbe câteva priviri –, iubirea îi este descoperită, iar ea ajunge să fie măritată cu forța. Din fericire, se nimerește să aibă un soț care îi permite să-și continue studiile și care, spre deosebire de bărbații din propria ei familie, nu încearcă să-i controleze viața pas cu pas. Treptat, Masumeh descoperă că soțul ei are cu totul alte preocupări decât familia și că idealurile și obiectivele sale politice îi pun viața în pericol, forțând-o să trăiască într-o continuă stare de îngrijorare și neliniște.
Cumpără cartea de pe Okian.ro aici sau de pe Libris.ro aici.


despre-dragoste-si-umbra5. Despre dragoste și umbră, de Isabel Allende

O poveste de iubire cu atât mai pătimaşă şi mai intensă cu cât totul pare să-i fie potrivnic: un bărbat şi o femeie se salvează prin intermediul unei pasiuni mistuitoare de ororile unei lumi stăpânite de un regim autarhic. Faptul că Irene Beltran provine dintr-o familie de burghezi înstăriţi nu îl împiedică pe Francisco Leal, un tânăr fotograf angajat în secret în lupta de subminare a dictaturii militare, să cadă în mrejele frumuseţii ei fascinante. Când merg să investigheze cazul misterios al Evangelinei Ranquileo, o adolescentă care suferă de nişte crize stranii şi despre care se spune că ar avea puteri miraculoase, cei doi se avântă într-o aventură care le va schimba definitiv viaţa.

De-a lungul unui traseu narativ plin de suspans, oscilând între atmosfera exotică, încărcată de senzualitate şi parfum a spaţiului sud-american şi sentimentele inculcate de teroarea perpetuă, cititorul va trăi alături de personaje o poveste tragică şi sublimă, despre curaj şi sacrificiu, despre loialitate faţă de familie şi trădare, emoţionantă şi dureroasă.
Cumpără cartea de pe Elefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

o zi6. O zi, de David Nicholls

15 iulie 1988. Chiar după absolvirea facultăţii, Emma si Dexter trăiesc o noapte de dragoste, urmând ca a doua zi fiecare să pornească pe propriul drum. Între fata nesigură pe propriile calităţi, dar care visează să schimbe lumea, şi tânărul playboy provenit dintr-o familie înstărită, vanitos şi fermecător se înfiripă astfel o prietenie de două decenii, descrisă prin intermediul unor frânturi de viaţă petrecute în aceeaşi zi de 15 iulie.

Undeva pe parcursul acestei călătorii îndelungate, în care speranţele se împletesc cu oportunităţile ratate, zâmbetele cu lacrimile, certurile cu împăcările, Emma şi Dexter îşi dau seama că tot ce căutaseră întreaga viaţă se aflase chiar înaintea lor încă de la început.

„E o poveste de iubire care vorbeşte despre prietenie, despre familie, despre nostalgie şi regret, despre felul în care speranţele şi visurile noastre nu se îndeplinesc întocmai am dori noi. E o poveste cu nuanţe dulci-acrişoare.” (David Nicholls)
Cumpără cartea de pe Elefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

elixirul dragostei7. Elixirul dragostei, de Eric-Emmanuel Schmitt

Dragostea este oare un sentiment declanşat de un proces chimic, sau este pur şi simplu un miracol al spiritului, imposibil de explicat? Există o metodă infailibilă pentru a stârni pasiunea, un elixir precum cel care i-a unit odinioară pe Tristan şi Isolda? Sau cei care se îndrăgostesc ascultă doar de propria libertate?

Foşti iubiţi, Adam şi Louise trăiesc la mii de kilometri depărtare unul de celălalt, el la Paris, ea în Montréal. Corespondând pe e-mail, cei doi îşi evocă trecutul comun, rănile încă neînchise, momentele de bucurie, dar şi noile relaţii. Ceea ce-i apropie însă a doua oară este prietenia, construită de comun acord şi însoţită de o provocare: ar putea să-şi reînvie dragostea tocmai vorbind despre dragoste?
Eric-Emmanuel Schmitt, observator minuţios şi lucid al capriciilor inimii, reuşeşte să transpună în acest roman epistolar, cu fine şi surprinzătoare nuanţe, parcursul plin de capcane al unei legături amoroase tipice pentru vremurile noastre.
Cumpără cartea de pe Elefant.ro (ebook) aici sau de pe Libris.ro aici.

cele 40 de legi8. Cele 40 de legi ale iubirii, de Elif Shafak

Viața Ellei Rubinstein – o mamă casnică și o soție nefericită din suburbiile Bostonului zilelor noastre – se schimbă din temelii când, la aproape patruzeci de ani, se angajează la o agenție literară unde i se cere să scrie un referat despre romanul unui autor necunoscut. Astfel descoperă povestea fascinantei legături spirituale dintre faimosul poet persan Rumi și dervisul sufit Shams din Tabrīz, astfel cunoaște forța eliberatoare a iubirii care a schimbat destinele celor doi prieteni și care îl va schimba curând și pe al ei: între Ella și Aziz Zahara, autorul romanului, începe un schimb epistolar, apoi se înfiripă o minunată poveste de dragoste.

O apologie a iubirii, privită în multiplele sale ipostaze, romanul Cele patruzeci de legi ale iubirii punctează cu subtilitate diferențele dintre religie și spiritualitate, dintre datorie și iubire.
Cumpără cartea de pe Okian.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

bridjet jones, topita dupa el9. Bridget Jones, topită după el, de Helen Fielding

La mai bine de douăzeci de ani de când, tânără, umplea sălile cinematografelor cu istoria unui amor, Bridget Jones revine cu o nouă poveste. Prea multe nu s-au schimbat: Bridget are la fel de multa grijă de trupul ei, nici obsesia cu consumul de alcool și gumele cu nicotină n-a dispărut. Au mai apărut între timp comen­tariile postate pe Facebook, mesajele pe Twitter, injecțiile cu Botox și listele cu lucruri pe care le vrea cu tot dinadinsul de la ea. Bridget este acum mama a doi copii și au trecut patru ani de când Mark Darcy a lăsat-o singură, căzând victima într-un atac cu bomba în Sudan. În situația neașteptată de a-și căuta un bărbat, nesi­gură în fața atâtor posibilități de comunicare, care în anii ’90 erau rupte din filmele SF, Bridget își pierde uzul rațiunii, se fâstâcește, intră în situații teribile, amuzante. Considerând că adevărata iubire nu este neapărat pe viață, Bridget Jones este acum imaginea femeii romantice, care atrage nu prin siguranța cu care trăiește, ci prin nevoia de ajutor, prin nevoia de a-l avea aproape pe el, bărbatul.
Cumpără cartea de pe Elefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

Dacă le-ați citit, vă aștept cu impresii. Dacă nu, pe care le-ați trecut pe lista de lecturi viitoare?

PS. Revin zilele următoare cu o nouă serie de recomandări. Stați cu ochii pe noi!

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

4 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare