Unde sunt? > Acasa > Autori > Debra Dean

Biografie Debra Dean


Debra Dean Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Debra Dean
Locul nasterii: Seattle
Biografie: Debra Dean s-a nascut si a crescut in Seattle. A absolvit Whitman College, in 1980, cu o dubla diploma in literatura engleza si teatru.

Dupa terminarea studiilor, Debra Dean s-a mutat la New York, si, timp de doi ani, a urmat cursuri de teatru. A lucrat zece ani in diverse teatre din New York, dupa care a renuntat la actorie si s-a dedicat in intregime scrisului.

In 1990, s-a mutat in nord-vestul Statelor Unite si a obtinut titlul de Master of Fine Arts la Universitatea din Oregon. A inceput sa predea si sa isi publice povestirile scurte in diverse reviste literare.

Madonele din Leningrad, volumul ei de debut, a devenit la scurt timp dupa publicare un bestseller international, tradus in peste douasprezece limbi. Lucrarea s-a bucurat si de o foarte buna primire din partea presei literare, Booklist numarand-o printre cele mai bune zece carti ale anului 2006, iar American Library Association considerand-o cea mai importanta carte a anului 2006.

In 2008 publica Confesiunile unei femei care se va bucura, de asemenea, de aprecierile specialistilor si va castiga Florida Book Award Bronze Medal si Patterson Fiction Prize.

Carti publicate de Debra Dean



Poll

Votati cartea lunii!