Madonele din leningrad

scrisa de Debra Dean

Madonele din leningrad de Debra Dean Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Madonele din leningrad 13.8 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Nemira
Autor (i): Debra Dean
Traducator (i): Marina Radu
Numar de pagini: 288 pagini
ISBN: 978-973-143-128-4
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Bestsellerul Madonele din Leningrad este romanul de debut al scriitoarei de origine americana, Debra Dean. Cartea a obtinut numeroase premii si care a fost tradusa in mai mult de paisprezece limbi.

Marina si Dmitri, un cuplu de exilati rusi ce traiesc in America de patruzeci de ani, merg la nunta nepoatei lor, unde Marina, care sufera de Alzheimer, traieste momente de confuzie, sub privirile neputincioase ale apropiatilor.

In mintea batranei prezentul devine de nerecunoscut pentru a lasa loc fantomelor trecutului. In toamna anului 1941, cand trupele germane se apropiau de Leningrad, anuntand un lung si greu asediu, Marina, ghid al muzeului Hermitaj din Sankt-Petersburg, si colegii ei se grabesc sa salveze toate capodoperele din muzeu si sa se ascunda in pivnite, in timp ce bombardamentele se intensificau.

Din cand in cand, Marina iese din adapostul subteran si parcurge salile goale ale Hermitajului, pe peretii caruia nu mai atarnau decat ramele. Batrana Anya o invata “sa vada”, doar prin puterea cuvintelor, panzele de-acum absente.


Carti similare cu Madonele din leningrad

O femeie implinita

O femeie implinita

de Danielle Steel

mai mult
Age of innocence

Age of innocence

de Rudyard Kipling

mai mult
Thelma

Thelma

de Marie Corelli

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!