Unde sunt? > Acasa > Autori > Marc Levy

Biografie Marc Levy


Marc Levy Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Marc Levy
Data nasterii: 16 octombrie 1961
Locul nasterii: Boulogne-Billancourt, Franta
Website: http://www.marclevy.info
Biografie: Marc Levy este unul dintre cei mai cunoscuti scriitori francezi contemporani.

La 18 ani se alatura unei echipe de ajutor urban de descarcerare a Crucii Rosii franceze. Trei ani mai tarziu este numit directorul retelei de ajutor al Crucii Rosii, pentru departamentul din Hauts-de-Seine.

Aceasta experienta l-a marcat profund si i-a inspirat scena initiala din primul roman, scris multi ani dupa aceea.

In acelasi timp, Marc Levy si-a inceput studiile universitare la Paris-Dauphine. Evident, insa, tanarul avea un spirit aventurier, astfel ca in 1983, in cel de al doilea an de studiu, isi infiinteaza prima firma, Logitec France, cu ajutorul unui imprumut bancar pentru studenti. Anul urmator pleaca in Statele Unite unde creeaza alte doua firme Spectrum Hollobyte si Rainbow Image.

In 1990 pierde controlul asupra grupului sau si demisioneaza. Are 29 de ani. Pleaca din nou de la zero, intr-o directie total noua: in mai 1991 a fondat cu doi prieteni (arhitectul Manon Sbaïz si Remi Mangin, inginer) o mica societate de constructii. Echipa astfel constituita a dezvoltat un concept original in care se asociau informatica, arhitectura si ingineria imobiliara. Astfel s-a nascut Societatea Eurythmic-Cloiselec.

Anul 1998, ii ofera lui Marc Levy noi oportunitati. El scrie "Si daca e adevarat?", pornind de la o povestire pe care a inventat-o pentru fiul sau. Impins de sora lui care este scenarista, el a trimis manuscrisul la Editions Robert Laffont la inceputul lui 1999. Opt zile mai tarziu, editura l-a anuntat ca manuscrisul va fi publicat.

Povestea scrisa de el este atat de seducatoare si de convingatoare, incat a fost prezentata editorilor din strainatate inainte de a fi fost publicata in Franta. Un "pitch" scurt trimis la Los Angeles a provocat interesul marilor studiouri de film americane. Este debutul. In noaptea de 20 spre 21 octombrie trei convorbiri telefonice s-au purtat cu studiourile care au aratat cel mai mare interes si, in cateva ore, Marc Levy a cedat drepturile de adaptare cinematografica a romanului sau, celor de la Dreamworks. Marc Levy pleaca imediat la New York, pentru a-l intalni pe Steven Spielberg.

In 17 ianuarie 2000, ziua in care a aparut in Franta romanul „Si daca e adevarat?”, Marc Levy demisioneaza din cabinetul sau de arhitectura. Se muta la Londra unde traieste actualmente si se consacra scrisului.

„Si daca e adevarat?” cunoaste un imens succes in librarii. Cartea este publicata in 36 de limbi: din China, unde este tradus in mandarina si cantoneza, trecand prin Statele Unite, Japonia, Regatul Unit, Portugalia, Chile, Argentina, Brazilia si, evident, pana in Romania. In Franta s-a vandut in peste 3.500.000 de exemplare, fiind cea mai vanduta carte a anului 2000 (conform publicatiei Livres Hebdo).

Cel de al doilea roman al lui Marc Levy, „Unde esti?”, publicat in noiembrie 2001, precum si cel de al treilea roman, Sept jours pour une éternité, publicat in februarie 2003, au confirmat acest succes: ele se afla in prezent in topul celor mai vandute carti, fiind traduse acum in lumea intreaga.

Atras de cinema, Marc Levy a scris primul sau scenariu original in cursul primului semestru din 2002, A Deux Pas de Chez Toi. La sfarsitul lui 2003 el a realizat un scurt metraj pentru Amnesty International. In 2004, apare romanului „In alta viata”, iar in 2005, romanul „Te voi revedea” continua actiunea din „Si daca e adevarat?”.

Carti publicate de Marc Levy

Unde esti? Unde esti?

Rating:

Prima noapte Prima noapte

Rating:

În altă viaţă În altă viaţă

Rating:

Prima zi Prima zi

Rating:

Te voi revedea Te voi revedea

Rating:

Hotul de umbre Hotul de umbre

Rating:

Ea & El Ea & El

Rating:

O fată ca ea O fată ca ea

Rating:

Fani

 

 Poll

Votati cartea lunii!