Recenzie Încă o dorință scrisa de "cornelia.popa"Recenzie Încă o dorință scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Numele cartii: Încă o dorință
Autor (i): Andres
cornelia.popa cornelia.popa pe 2016-03-11 07:56:06 Rating:

Simțind că rutina devine prea apăsătoare și nu-i mai face față, Ana decide că are nevoie de-o schimbare în viața ei. Nu e pe drumul pe care și l-a dorit. Astfel, ea plănuiește o vacanță în care să se relaxeze și să-și pună gândurile în ordine. Când află că nu-și poate lua zile libere de la serviciu, se hotărăște să-și dea demisia, fapt care îi va pricinui mai târziu probleme pe care nu și le-ar fi închipui dar în același timp îi va aduce și o rază de soare-n viața ei.

Super încântată de vacanța ei din Bora-Bora, aceasta își dă seama că a uitat să-și anunțe plecarea și astfel relația ei din momentul actual se termină subit și fără explicații. Prietenele ei o susțin și îi sunt alături în decizia de a schimba ceva în viața ei, însă cu greu acceptă să nu afle noutăți și ce se petrece cu Ana în vacanță.

Inițial și-a dorit doar să se relaxeze și să se gândească la viața ei, însă după câteva zile Ana decide să se bucure de peisajele superbe și chiar să se distreze. Dorind să viziteze insula din apropiere, face cunoștintă cu Brian, român ca și ea însă stabilit în America și totodată în vacanță ca și ea. Se îndrăgostesc nebunește unul de celălalt, își petrec împreună vacanță, iar la finalul acesteia se despart subit, neapucând să facă schimb nici măcar de numere de telefon.

După o lungă perioadă în care se gândește numai la el și suspină după momentele plăcute petrecute-n doi, cu ajutorul necondiționat al prietenelor sale, Ana reușește să-și găsească cât de cât echilibrul. Totuși, când totul părea că îi merge bine, află că a fost dată în judecată de fosta șefă. Tot răul spre mine, căci în sala de judecată îl întâlnește pe Victor, tânărul avocat angajat de șefa ei, care se îndrăgostește de ea și o invită la o cafea.

Nu și-a dorit decât să fie fericită, însă dorințele ei se destramă mereu atunci când are impresia că se îndeplinesc. Se desparte de Victor după ce află că este însurat și din nou rămâne cu sufletul întristat. Se angajează la Real Cosmetics și își propune să se axeze pe muncă și astfel să uite de viața ei personală, însă destinul o ia din nou prin surprindere. Printre cei mai importanți asociați ai firmei se numără chiar Brian, iar atunci când acesta vine în țară pentru o întâlnire de afaceri, Ana este luată prin surprindere de apariția lui. După câteva tratative, Brian o recucerește pe Ana și totul pare să devină minunat, așa cum și-a dorit dintotdeauna, însă în urma unor accidente, ea îl pierde din nou pe Brian, și de data aceasta definitiv.

Șocul din urmă o devastează pe Ana, simte că viața e împotriva ei și refuză să se pune din nou pe picioare. Noroc de bunele ei prietene, care i-au fost alături în toată aceasta perioadă tristă din viața ei și au ajutat-o să-și revină puțin câte puțin.

Viața Anei e ca o mare: acum e liniștită și îmbietoare, iar mai apoi se dezlănțuie furtuna și mii de valuri se izbesc de sufletul ei. Încercările prin care trece o întăresc și o transformă într-o femeie puternică și stăpână pe sine. Prietenele ei sunt adevărați piloni de susținere fără de care nu s-ar fi descurcat la fel de bine să facă față atâtor provocări.

E o poveste fascinantă, plină de emoție și suspans, bine gândită și cu detalii puse la punct.

„A te plimba singură prin viaţă e o provocare, înseamnă uneori adrenalină şi surprize la tot pasul, dar a fi cu cineva înseamnă mai mult. Şi a fi cu omul potrivit înseamnă totul. Dar cum să-ţi dai seama care e „omul potrivit“? Cine poate spune cu mâna pe inimă că persoana lângă care ţi-ai petrecut ultimele ore, ultimele două luni, ultimii patru sau chiar nouă ani o să fie şi cel care-ţi va rămâne alături pentru totdeauna? Nimeni n-are o asemenea garanţie.”

„Poate că asta e iubirea, de fapt, liniştea pe care ţi-o dă cel de lângă tine, siguranţa şi umărul oferit la nevoie. Dorinţa ta de a-l face fericit, de a-i vedea surâsul în fiecare moment.”

„Ce vrem noi, femeile? Dac-am şti ce vrem, ar fi foarte simplu, însă ne complicăm în fiecare clipă, cu fiecare gând. Ne enervăm pentru toate prostiile şi-i supărăm şi pe ei. Ne supărăm până şi pe noi cu toate nimicurile astea. Dacă totul merge bine, e imposibil să nu găsim noi ceva mic, mic de care să ne agăţăm, şi apoi facem o furtună într-un pahar cu apă. Vrem linişte, dar nu ne place să fim singure, vrem iubire, dar nu ne place să fim asfixiate, vrem atenţie. Dacă avem totul, precis găsim noi ceva.”Comentarii

andres pe 16.07.2016 13:48:47

Mulțumesc, Cornelia! ^_^


Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!