Recenzie #Girlboss scrisa de "andres"Recenzie #Girlboss scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
#Girlboss 31.2 lei *
#Girlboss 37.05 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: #Girlboss
Autor (i): Sophia Amoruso
andres andres pe 2015-11-24 10:07:36 Rating:

"Nu vă maturizați niciodată. Nu deveniți plicitsitori. Nu deveniți niciodată conformiști."

Vi s-a întâmplat vreodată să amânați citirea unei cărți și atunci când ați pus în sfârșit mâna pe ea să vă întrebați cum de ați amânat-o atât de mult? Singurul motiv pentru care se întâmplă acest lucru, să o amânați, e acela că nu este momentul ei. Fiecare carte are un mesaj de transmis, unele sunt mai puternice decât altele. Citite la momentul potrivit, cărțile ne pot scoate din stările mai puțin pozitive, ne pot inspira, ne pot oferi doza de optimism de care avem nevoie pentru a face pasul către împlinirea unei noi dorințe. Exact așa mi s-a întâmplat cu #Girlboss.

Aceasta este cartea pe care tu, draga mea cititoare, vei dori să o dai mai departe, vei dori ca prietenele tale să primească și ele doza de optimism pentru a-și urma pasiunile.

#Girlboss este povestea unei fete care nu și-a găsit locul până nu și-a descoperit pasiunea, până nu a transformat-o într-o afacere profitabilă. Dacă se întâmplă să ai o pasiune, indiferent care ar fi, atunci te asigur că vei rezona cu #Girlboss. Mai mult, după ce vei închide cartea, vei realiza că ești o #Girlboss.

Sophia Amoruso este în prezent CEO al companiei Nasty Gal (www.nastygal.com), companie care valoarează peste 100 milioane de dolari și are mai mult de 350 de angajați. Dar nu despre Sophia – CEO este cartea, ci despre Sophia – fata care și-a luat soarta în propriile mâini și a dat naștere unui curent: #Girlboss (www.girlboss.com).

Sunt o mulțime de cărți motivaționale, veți spune. Da, dar felul în care Sophia își spune povestea nu o veți regăsi în alte cărți. Sophia nu dă rețete, ea povestește. Veți cunoaște nu numai fata care a muncit pe brânci pentru a face Nasty Gal ce este astăzi, dar și adolescenta rebelă care a făcut autostopul, care a furat și a mâncat din tomberoane, care la 22 de ani era falită și a fost nevoită să accepte un job mediocru pentru că avea nevoie de asigurare medicală. Sophia nu s-a plâns nicio clipă de viața pe care a avut-o. Fiecare moment pe care l-a depășit, fiecare necaz pe care l-a avut au fost pentru ea lecții de viață, a ajuns să se cunoască și să se concentreze pe ceea ce îi făcea plăcere.

Cum a luat naștere Nasty Gal? Simplu. Prin vânzarea de haine vintage pe eBay. Dar, spre deosebire de concurenții ei (care s-au plâns că ea ar trișa pentru a crește sumele licitate), Sophia se concentra pe nevoile clienților. Se ocupa de achiziționarea hainelor, de fotografie, de licitații, de livrări. A fost pentru început “omul orchestră”, dar acest om a dat naștere companiei considerată de revista Inc. (în 2012) drept “comerciantul cu amănuntul cu cea mai mare creștere”.

Cartea nu vine cu rețeta succesului, ar fi fost prea frumos. Veți descoperi însă o poveste care vă va inspira. Veți afla lucuri pe care le știți deja, că e nevoie de multă muncă, de nopți nedormite, că vor apărea și eșecuri, dezamăgiri, dar că nimic din toate acestea nu trebuie să vă împiedice să luptați pentru visurile voastre. #Girlboss vorbește despre multe lucuri, despre acele lucruri care ne călăuzesc pașii către succes. Și acestea nu au legătură cu popularitatea din liceu, cu școala urmată sau cu numărul de joburi avute, ci de intuiție, de încredere în propriile instincte, în a ști când să urmezi regulile sau când să le încalci.

Spuneam mai sus că, după ce vei citi cartea, vei dori să o aibă și prietenele tale. Fie că scriu sau desenează, fie că tricotează, fac bijuterii sau… (completează cu pasiunea prietenei tale), acel lucru pe care îl fac cu plăcere, pentru care se trezesc dimineața cu zâmbet pe chip se poate transforma în ceva mare, ceva-ul la care nu îndrăznesc să viseze. Încă.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!