Recenzie Cincizeci de umbre ale lui Grey scrisa de "Gavrilut Roxana"Recenzie Cincizeci de umbre ale lui Grey scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cincizeci de umbre ale lui Grey 20.7 lei *
Cincizeci de umbre ale lui Grey 34.3 lei *
Cincizeci de umbre ale lui Grey 36.75 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Cincizeci de umbre ale lui Grey
Autor (i): E. L. James
Gavrilut Roxana Gavrilut Roxana pe 2014-08-23 14:36:53 Rating:

’’Poate că am petrecut prea mult timp în compania eroilor mei din literatura romantică, ceea ce a făcut ca idealurile şi aşteptările mele să fie prea sus. Dar, în realitate, nimeni nu m-a făcut vreodată să mă simt aşa.’’

’’Citește cartea de care vorbește toată lumea.’’
Eu, cum sunt o persoană mai ciudată care citeşte total altceva când apare un asemenea bestseller, am hotărât, în sfârşit, să citesc cartea cu atât de mare succes pe piaţă.

Nu sunt adepta romanelor erotice (poate doar cele de dragoste, dar într-un procent mic), dar acesta are puterea de a te face dependent de el. În nici un caz nu cred că va fi vreodată pe lista romanelor favorite sau pe lista ’’cărţi ce trebuie recitite’’.

Mi-a plăcut, oarecum...dacă nu-mi plăcea renunţam la ea încă de la primele pagini. Chiar avusesem şi o tentativă, dar am neglijat multe cărţi pe care le începusem şi am zis că nu trebuie să-mi fac un obicei din asta.

Ce-i drept m-a luat prin surprindere scrierea. Nu e recomandabilă adolecentelor(ţilor) cartea pentru că porno, ăsta e cuvântul potrivit.

Probabil toate v-aţi îndrăgostit de ’’frumosul, seducătorul, atrăgătorul ş.a.m.d’’ Christian Grey, eu, însă, eu îl prefer tot pe Angel Clare, din Tess d’Urberville (o poveste simpatică, de altfel, v-o recomand cu plăcere)

Am amintit de Angel, frumosul Angel Clare deoarece protagonista şi naratoarea iubeşte romanele clasice, romanele care se termină frumos, când el se îndrăgosteşte de ea şi trăiesc împreună fericiţi într-un conac imens.

Aşadar, Anastasia Steel, o tânără de 21 de ani, înnebunită după romanele de dragoste clasice, devine obsedată de Christian Grey (de care v-aţi îndrăgostit şi care a devenit idolul vostru ), când merge în locul prietenei sale, Kate să-i ia un interviu.

Între ei are loc un ’’şoc electric’’, ea se îndrăgosteşte, cum nu s-a mai îndrăgostit niciodată, iar el e de-a dreptul fermecat.

Atenţie Spoiler

Curând viaţa Anei avea să se schimbe radical.
Christian apare în viaţa ei iar ea nu poate renunţa la plăcerea creată de Dominator. Între ei trebuie să existe, aceasta e dorinţa lui, un contract de confidenţialitate şi Reguli, multe reguli cu care inocenta Anastasia abia face cunoştinţă.

Multe scene erotice, cred, prea multe (şi abia e volumul I. Mă gândesc ce-o mai apărea în volumul II) acaparează toată cartea. Ce mi-a plăcut au fost acele momente amuzante, câteva glumiţe, pe care însă le-am uitat.

O întrebare la care am aflat răspunsul doar pe jumătate încă îmi stăruie în minte:
De ce e comportamentul lui Grey, omul extrem de bogat, atât de ciudat?
Ce se ascunde sub chipul frumos conturat?
De ce nu are voie nimeni să-l atingă? (spoiler)

Am observat că mulţi dintre cititori se miră de faptul că pe Anastasia nu o vrăjeşte bogăţia lui Grey,nici ’’Tess d`Urbervilles’’ ediția princeps în valoare de 14.000 $, nici un MacBook Pro, nici un Blackberry și nici un Audi.

Ca să aflu aceste răspunsuri trebuie să citesc şi volumul II. Dar nu în curând. Momentan sunt o grămadă de cărţi pe lista de aşteptare care trebuie să fie citite, non-erotice.

Am găsit la un moment dat un comentariu la o recenzie, destul de nostim. Păcat că nu ştiu cine l-a scris.
Anomin: 50 Shades of Grey e o carte pentru gospodine plictisite care nu au descoperit încă internetul. Personajele sunt la fel de complexe ca nişte bucăţi de mămăligă. (...)

În orice caz, primul volum e citit, i-am făcut recenzia, puteţi s-o cumpăraţi, s-o citiţi, dar aveţi mare grijă!


Citate:
’’Niciodată nu ştiu ce gândeşte, dar îmi place să mă uit în ochii lui. Are nişte ochifrumoşi – captivanţi, inteligenţi, profunzi şi întunecaţi de secrete de dominator.’’

’’Zeiţa mea intimă are pompoanele în mâini – acum e în postura de majoretă.’’ (asta e unul din lucrurile care mi-au plăcut. Descrierea zeiţei intime şi a vocii interioare. Nu am mai găsit aşa ceva în nici o carte până acum)

’’Sunt de acord cu condiţiile, Angel. Pentru că tu ştii mai bine care trebuie să-mi fie pedeapsa. Dar...dar nu o face mai grea decât pot să îndur.’’Despre autoare: E. L. James trăieşte la Londra, este căsătorită şi are doi băieţi adolescenţi. A lucrat ca producătoare tv şi a visat întreaga viaţă să scrie cărţi pentru publicul larg.
A început să scrie şi să-şi posteze textele pe un site al fanilor seriei AMURG. Un editor independent a publicat cartea în versiune e-book şi în mai puţin de un an s-au vândut 250 000 de exemplare.

’’Cartea cuprinde toate fanteziile mele erotice’’, a mărturisit autoarea.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!