Recenzie Veronika se hotaraste sa moara scrisa de "Adelydda"Recenzie Veronika se hotaraste sa moara scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Numele cartii: Veronika se hotaraste sa moara
Autor (i): Paulo Coelho
Adelydda Adelydda pe 2014-07-18 12:14:00 Rating:

Și iată-mă ajunsă la un roman cheie al literaturii de mulți dintre noi cunoscuți…Romanul o are în prim plan pe Veronika, o tânără albaneză de 24 de ani care se satură de existența care o duce și hotărăște să se sinucidă luând două flacoane de pastile.

” Există lucruri în viață care, indiferent din ce parte le-am întrezări, rămân întotdeauna la fel și sunt aceleași pentru totdeauna.”

Tânăra ajunge la ospiciu, la Villete, iar acolo se împrietenește cu un schizofrenic, cu o fosta avocată și cu o femeie pe numele său Zedka…

Veronika își pune numeroase întrebări, printre care și aceea referitoare la nebunie, la ce înseamnă de fapt să fii nebun.

” Vreau să dau alt curs vieții mele. Să trăiesc o aventură, să-i ajut pe ceilalți, să fac ceva ce n-am mai făcut.”

Află la un moment dat că mai are puțin de trăit, dar în finalul romanului, atunci când îl ia pe Eduard de mână și hoinărește prin oraș, nici nu își dă seama care este adevărul despre boala sa.

Brusc, în apropierea morții, fata realizează că vrea să trăiască, că iubește viața.

Romanul a fost ecranizat și, la fel ca romanul, filmul s-a bucurat de un real succes.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!