Veronika se hotaraste sa moara

scrisa de Paulo Coelho

Veronika se hotaraste sa moara de Paulo Coelho Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Paulo Coelho
Numar de pagini: 208 pagini
ISBN: 973-50-0523-9
Anul aparitiei: 2003
Descriere: Veronika pare sa aiba tot ce si-ar putea dori. Frecventeaza localuri de noapte cunoscute, intalneste barbati atragatori, si totusi nu e fericita. Ceva lipseste in viata ei. Iata de ce, in dimineata zilei de 11 noiembrie 1997, Veronika se hotaraste sa moara. Dupa ce ia o supradoza, i se spune ca nu mai are de trait decat cateva zile. Romanul o urmareste pe parcursul acestor zile intense in care, spre surprinderea ei, se trezeste atrasa in lumea inchisa a spitalului in care se afla. In aceasta stare de surescitare, ea descopera lucruri pe care nu-si permisese de fapt sa le simta niciodata: ura, teama, curiozitate, dragoste – pana si implinirea sexuala. Experientele ei o fac treptat sa realizeze ca fiecare secunda a existentei este o alegere intre viata si moarte.


Cartea lui Paulo Coelho vorbeste despre cei care nu intra in tiparele considerate normale de catre societate. Vorbeste despre nebunie si despre nevoia de a descoperi un alt mod de viata a acelor oameni care se confrunta cu prejudecatile celorlalti fiindca gandesc diferit.


Carti similare cu Veronika se hotaraste sa moara

Post-Scriptum

Post-Scriptum

de Cecelia Ahern

mai mult
Zmeie de hârtie

Zmeie de hârtie

de Romain Gary

mai mult



Recenzii

Adelydda Adelydda pe 2014-07-18 12:14:00 Rating:

Și iată-mă ajunsă la un roman cheie al literaturii de mulți dintre noi cunoscuți…Romanul o are în prim plan pe Veronika, o tânără albaneză de 24 de ani care se satură de existența care o duce și hotărăște să se sinucidă luând două flacoane de pastile.

” Există lucruri în viață care, indiferent din ce parte le-am întrezări, rămân întotdeauna la fel și sunt aceleași pentru...

Citeste mai mult

cassady cassady pe 2013-01-15 21:26:55 Rating:

Aceasta este una din cartile lui Paolo Coelho pe care le-am savurat de la prima la ultima pagina.
Este povestea unei bibliotecare, pe nume Veronica care plictisita de monotonia vietii de zi cu zi apeleaza la gestul extrem de a se sinucide luand un pumn de pastile. Insa moartea are alte planuri si o ocoleste pe Veronica care internata fiind in spital afla totusi ca va muri dat fiind...

Citeste mai mult

Laura Laura pe 2011-01-30 11:54:37 Rating:

Iata o alta carte citita in fata calculatorului. S-a intamplat pur si simplu! O avea in colectia de ebook-uri, am deschis-o si nu am mai putut sa ma las :D, desi Coelho nu se numara printre preferatii mei. Asa l-am cunoscut pe Coelho, optimist, cu final de carte cu happy-end (exceptie face Invingatorul).

Personajul principal, Veronika locuieste intr-o...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

ariel
Recenzii: 0
Carti citite: 74

cosminachucky
Recenzii: 0
Carti citite: 46

daniela
Recenzii: 0
Carti citite: 12