Recenzie Mocheta lui klimt scrisa de "YigruZeltil"Recenzie Mocheta lui klimt scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Numele cartii: Mocheta lui klimt
Autor (i): Sebastian Reichmann
YigruZeltil YigruZeltil pe 2010-10-30 21:02:05 Rating:

Prima dată când am citit Mocheta lui Klimt, mă aşteptam să fie exact la fel ca Gellu Naum. Sau, mă rog, un anumit Gellu Naum pe care-l vedeam. De fapt, Sebastian Reichmann e mult ancorat în lirica gellunaumiană, poate chiar prea mult, poate un motiv pentru care a fost destul de marginalizat. Dar Sebastian Reichmann este, ca să zic aşa, o variantă ultramodernă, şi mai ancorată în prozaic, a lui Naum din "Copacul-Animal" sau Naum din "Faţa şi suprafaţa". În teorie, nu sună foarte ambiţios, în practică, poemele sunt excelente. E interesant cum nivelul poemelor din carte este foarte omogen - nu pot indica doar 1 sau 2 poeme "cele mai bune", multe dintre poeme sunt pe acelaşi palier înalt calitativ. Deşi asta am observat abia la a doua lectură, fiindcă, la fel ca şi poemele ultime ale lui Naum, e nevoie de mai multe lecturi pentru a pătrunde în farmecul poemelor din această carte. Recomandabil.
P.S. L-am visat odată pe Reichmann. Intrasem în prăvălia (!) lui ca să-l întreb unde îl pot găsi pe Gellu Naum, fiindcă în magazinul alăturat, al lui Naum, nu era nimeni...Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!