Unde sunt? > Acasa > Carti > Poezii > Mocheta lui klimt

Mocheta lui klimt

scrisa de Sebastian Reichmann

Mocheta lui klimt de Sebastian Reichmann Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Sebastian Reichmann
Numar de pagini: 72 pagini
ISBN: 978-973-23-1925-3
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Mocheta lui Klimt este primul volum de versuri scris de Sebastian Reichmann, in limba romana, dupa o intrerupere de trei decenii.

Sebastian Reichmann, „contele Sebastian”, cum il numea prietenul sau Gellu Naum, a debutat in anul 1969, sub auspiciile contestarii venite din partea cotidienelor de partid si de stat, dar si a unei critici elogioase. A doua carte i-a fost topita. A emigrat in Franta si, in scurt timp, a devenit poet de limba franceza. Mocheta lui Klimt este primul volum scris in limba romana, dupa mai bine de treizeci de ani. CD-ul cu vocea poetului transmite emotia reintoarcerii poemelor la limba materna.

„In 1969, un debut semnificativ mi se pare a-l constitui culegerea de versuri a lui Sebastian Reichmann, intitulata Geraldine. Trecu si el, cu nu mai putin succes, prin scoala suprarealismului, acest tinar poet e preocupat insa pina la obsesie de puterile (si de sensul puterilor) pe care i le ofera cuvintul (ca atare sau in utilizarea lui poetica). Sub o foarte aparenta incifrare topica ori dezorganizare imagistica, preocuparea sa tinde chiar si mai departe, catre descifrarea structurilor obiective si subiective ale lumii.” (Ion Negoitescu)

„Experienta unica a unui poet care si-a inceput opera poetica pe lama de brici a unei pozitii dintre cele mai inaintate ale poeziei romanesti, folosind un limbaj totdeauna luxuriant, flexibil, extraordinar de agresiv si de generos in acelasi timp; experienta unica a unui poet care s-a continuat pe virful de lance al poeziei franceze si apoi pe cimpiile minunate ale poeziei americane de ultima ora – experienta unica a unui poet unic in continua schimbare si totdeauna acelasi, pe care-mi place sa-l numesc «Contele Sebastian».” (Gellu Naum)


Carti similare cu Mocheta lui klimt

Raul incinerat

Raul incinerat

de Gheorghe Grigurcu

mai mult
Foc nestins

Foc nestins

de Zeno Ghitulescu

mai mult
Zodii si zari - poezii din inchisoare

Zodii si zari - poezii...

de Aurelian Bentoiu

mai multRecenzii

YigruZeltil YigruZeltil pe 2010-10-30 21:02:05 Rating:

Prima dată când am citit Mocheta lui Klimt, mă aşteptam să fie exact la fel ca Gellu Naum. Sau, mă rog, un anumit Gellu Naum pe care-l vedeam. De fapt, Sebastian Reichmann e mult ancorat în lirica gellunaumiană, poate chiar prea mult, poate un motiv pentru care a fost destul de marginalizat. Dar Sebastian Reichmann este, ca să zic aşa, o variantă ultramodernă, şi mai ancorată în prozaic, a...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

YigruZeltil
Recenzii: 6
Carti citite: 65