Unde sunt? > Acasa > Carti > Poezii > Mocheta lui klimt

Mocheta lui klimt

scrisa de Sebastian Reichmann

Mocheta lui klimt de Sebastian Reichmann Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Sebastian Reichmann
Numar de pagini: 72 pagini
ISBN: 978-973-23-1925-3
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Mocheta lui Klimt este primul volum de versuri scris de Sebastian Reichmann, in limba romana, dupa o intrerupere de trei decenii.

Sebastian Reichmann, „contele Sebastian”, cum il numea prietenul sau Gellu Naum, a debutat in anul 1969, sub auspiciile contestarii venite din partea cotidienelor de partid si de stat, dar si a unei critici elogioase. A doua carte i-a fost topita. A emigrat in Franta si, in scurt timp, a devenit poet de limba franceza. Mocheta lui Klimt este primul volum scris in limba romana, dupa mai bine de treizeci de ani. CD-ul cu vocea poetului transmite emotia reintoarcerii poemelor la limba materna.

„In 1969, un debut semnificativ mi se pare a-l constitui culegerea de versuri a lui Sebastian Reichmann, intitulata Geraldine. Trecu si el, cu nu mai putin succes, prin scoala suprarealismului, acest tinar poet e preocupat insa pina la obsesie de puterile (si de sensul puterilor) pe care i le ofera cuvintul (ca atare sau in utilizarea lui poetica). Sub o foarte aparenta incifrare topica ori dezorganizare imagistica, preocuparea sa tinde chiar si mai departe, catre descifrarea structurilor obiective si subiective ale lumii.” (Ion Negoitescu)

„Experienta unica a unui poet care si-a inceput opera poetica pe lama de brici a unei pozitii dintre cele mai inaintate ale poeziei romanesti, folosind un limbaj totdeauna luxuriant, flexibil, extraordinar de agresiv si de generos in acelasi timp; experienta unica a unui poet care s-a continuat pe virful de lance al poeziei franceze si apoi pe cimpiile minunate ale poeziei americane de ultima ora – experienta unica a unui poet unic in continua schimbare si totdeauna acelasi, pe care-mi place sa-l numesc «Contele Sebastian».” (Gellu Naum)


Carti similare cu Mocheta lui klimt

Poezii

Poezii

de Romul Munteanu

mai mult



Recenzii

YigruZeltil YigruZeltil pe 2010-10-30 21:02:05 Rating:

Prima dată când am citit Mocheta lui Klimt, mă aşteptam să fie exact la fel ca Gellu Naum. Sau, mă rog, un anumit Gellu Naum pe care-l vedeam. De fapt, Sebastian Reichmann e mult ancorat în lirica gellunaumiană, poate chiar prea mult, poate un motiv pentru care a fost destul de marginalizat. Dar Sebastian Reichmann este, ca să zic aşa, o variantă ultramodernă, şi mai ancorată în prozaic, a...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

YigruZeltil
Recenzii: 6
Carti citite: 65