Recenzie In cautarea cornului ( vol. 2 din seria roata timpului) scrisa de "Sory_Luciano"Recenzie In cautarea cornului ( vol. 2 din seria roata timpului) scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Numele cartii: In cautarea cornului ( vol. 2 din seria roata timpului)
Autor (i): Robert Jordan
Sory_Luciano Sory_Luciano pe 2013-03-03 20:57:29 Rating:

Cel de-al doilea volum al seriei Roata Timpului făcea parte inițial din primul volum, precum și o mare parte din al treilea, doar că plăcerea și dorința de a scrie a lui Robert Jordan l-au făcut să creeze o poveste atât de complexă care nu se putea sub nici o formă publica într-un singur volum, așa că au fost create mai multe, iar ceea ce inițial se dorea o trilogie a devenit o serie (cu 14 volume plus nuvele adiacente).
„În căutarea cornului” sau „The Big Hunt” (în original) continuă aventurile celor trei t’averen, Rand, Mat și Perrin simpli fii de țărani, plecați din Ținutul celor Două Râuri împreună cu femeia Aes Sedai, Moraine. Cornul lui Valere este un artefact puternic, care are capacitatea de a trezi din moarte eroii din Vârsta Legendelor și de a-i aduce să lupte alături de cel care i-a convocat.
Rand al’Thor știe că este foarte probabil ca el să fie reîncarnarea Dragonului așa că decide să fugă undeva unde nimeni nu-l cunoaște, însă amână atât de mult încât nu mai poate scăpa din mrejele țesute de mai-marea Aes Sedai și se vede târât în Turnul Alb unde putea fi oricând domolit în cazul în care scăpa de sub control.
Invazia trolocilor asupra puternicei fortărețe este diversiunea pusă la cale de Umbră pentru a prelua Cornul lui Valere ce putea fi o armă extraordinar de puternică în mâinile lui Rand, iar odată cu cornul, dispare și pumnalul din Shadar Logoth de care Mat era legat printr-un blestem.
În același timp apar și alte forțe cum ar fi Ajah Neagră sau Copiii Luminii care-și urmăresc scopurile prin metode mai mult sau mai puțin corecte și oneste și devin inevitabil, dușmani ai grupului în fruntea căruia se află Rand.
Și povestea din acest al doilea volum este extrem de încâlcită și necesită o mare atenție pentru a fi parcursă. Îmi cer scuze pentru eventuale lipsuri sau inadvertențe căci acestea se datorează îndelungatului timp scurs de la lectura volumului și până la articolul de față.
Informații complete și complexe pot fi găsite pe site-ul oficial: http://www.dragonmount.com
Roata Timpului este o serie fantasy extraordinar construită dar destul de greu de citit și urmărit. Necesită răbdare, timp și atenție dar din punctul meu de vedere e o serie excelentă ce nu trebuie ratată chiar dacă poate dura ani până o terminați de lecturat.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!