Recenzie Splendida cetate a celor o mie de sori scrisa de "simsim"Recenzie Splendida cetate a celor o mie de sori scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Splendida cetate a celor o mie de sori 23.99 lei *
Splendida cetate a celor o mie de sori 26.86 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Splendida cetate a celor o mie de sori
Autor (i): Khaled Hosseini
simsim simsim pe 2013-01-13 21:59:50 Rating:

Miriam este fiica ilegitimă a lui Jalil, un om foarte bogat din oraşul Herat care mai are 3 soţii legitime şi nouă copii. Acesta o vizitează o dată pe săptămână şi îi aduce mici daruri iar ea nu realizează că tatăl ei nu acceptă ca pe ceilalţi copii. Când împlineşte 15 ani, merge în oraş pentru a-şi căuta tatăl care-i promisese că o va duce la film. Acesta refuză să o primească în casa lui şi Miriam doarme pe străzi. Când se întoarce acasă, descoperă că mama ei s-a spânzurat crezând că fiica ei a părăsit-o pentru totdeauna. Miriam este luată de tatăl ei pentru o scurtă perioadă, până ce acesta îi aranjează o căsătorie cu Rasheed. Din cauza faptului că Miriam nu reuşeşte să aibe copii, Rasheed devine tot mai agresiv. Din acest punct, soarta lui Miriam se intersectează cu a Leilei, a cărei casă a fost bombardată şi familia ucisă. Leila este însărcinată cu Tariq, dar i se spune că acesta a murit aşa că trebuie să accepte să devină a doua soţie a lui Rasheed. Chiar dacă la început între cele două soţii exista invidie, pentru că Leila i-a oferit lui Rasheed copii, datorită agresivităţii lui, ele ajung să coalizeze şi chiar să devină prietene, punând la cale un plan pentru a evada din casa lui.

Întreaga carte pune accentul pe situaţia femeilor din Afganistan şi pe modul în care talibanii au schimbat regulile societăţii de când au ajuns la putere. Aveţi poate impresia că aşa stau lucrurile în societatea musulmană şi că femeile au fost dintotdeauna oprimate. Lucrurile nu sunt chiar aşa. Am văzut acum vreo 3 ani un documentar care se numea Afgan Star şi prezenta modul în care sunt priviţi concurenţii de la acest reality-talent-show în Afganistan, în special femeile. Da, nu aveau voie să danseze pe scenă, nu aveau voie să-şi dea vălul jos de pe cap. Şi apoi se prezintă imagini cu Kabului din anii 80. Un oraş modern, cu o arhitectură superbă, femei cochete cu fuste scurte şi părul lăsat liber. Nici vorbă de burqa, nici vorbă de frica de a merge pe stradă singură. Apar în carte regulile impuse de talibani şi veţi putea observa diferenţele.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!